Kristoffer Broberg, Taichi Kho, Joaquin Niemann och Eugenio Chacarra med trofén i International Series Oman. Foto: Asian Tour

Tournytt

Broberg debuterar på Asientouren i starkt startfält

Tre svenskar och flertalet LIV-spelare är på plats i Oman för International Series.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-20 Uppdaterad 2024-02-20

I januari vann Kristoffer Broberg kvalet till Asian Tour. Den här veckan gör han debut i International Series Oman som spelas på Al Mouj Golf course. Han får sällskap av Björn Hellgren och Charlie Lindh. Fältet innehåller också en del spelare från LIV Golf League – däribland Joaquin Niemann, Louis Oosthuizen och Dean Burmester. 

35-årige Kristoffer Broberg blev proffs 2010. Han har vunnit två gånger på DP World Tour och fyra gånger på undertouren Challenge Tour, men har samtidigt haft en karriär som stundtals kantats av skadebekymmer.

Broberg är taggad på att dra igång säsongen och skulle ha gjort debut redan förra veckan.

– Min dotter blev sjuk på förskolan och jag ville inte resa om jag skulle varit smittad, så jag stannade hemma. Jag har haft tre träningsdagar i Dubai men har annars mest varit inomhus. Jag flög tillbaka direkt (till Sverige) efter jag vann kvalskolan och har i stort sett inte varit utomhus sedan dess. Men mitt spel känns ganska bra, säger Broberg till Asian Tour.

Ett slag i taget

Broberg gillar att startfältet är starkt, det ger en värdemätare på hur det egna spelet står sig. Egna förväntningarna är låga inför veckan och Kristoffer Broberg tänker ta ett slag i taget.
– Golf är golf och du vet aldrig. Du slå bra slag och sänka en lång putt, och du slå några bra slag och missa den enkla putten.

Asian Tour, tors–sön: International Series Oman

Sänds i: Viaplay
Svenska spelare: Kristoffer Broberg, Björn Hellgren, Charlie Lindh

DatumHuvudsändning
Torsdag 22 februari10.30
Fredag 23 februari10.30
Lördag 24 februari09.00
Söndag 25 februari09.00

Text: Olof Åsgård • 2024-02-20
TournyttAsian TourInternational SeriesKristoffer BrobergTournytt
Scroll to Top