Jon Rahm och Viktor Hovland under Ryder Cup tidigare i år. Foto: Getty Images

Hovland: PGA Tours fel att spelare lämnar 

Norrmannen blev verkligen inte förvånad när Jon Rahm gick till LIV Golf.

Text: Olof Åsgård • 2023-12-19 Uppdaterad 2023-12-19

Jon Rahms rekordövergång till LIV Golf för två veckor sedan sägs ha kostat den saudifinansierade ligan ett obekräftat antal miljarder kronor.

Viktor Hovland blev inte förvånad att spanjoren lämnade och skyller utvecklingen på PGA Tour. I norska Discoverys podcast FORE förklarar norrmannen:     

– Jag förstår verkligen varför han lämnade. Det handlar om mycket, mycket pengar. Och speciellt eftersom ledningen på PGA Tour har gjort ett så dåligt jobb. De ser nästan spelarna som arbetskraft och inte som medlemmar. Trots allt är det vi som är PGA Tour. Utan spelarna så är den ingenting, säger Hovland.

Hovland vann tre tävlingar 2023 och blev årets FedExCup-mästare. Totalt har det blivit sex PGA Tour-segrar för 26-åringen. Han vidareutvecklar kritiken mot PGA Tours ledning:   

– De tar inte beslut för spelarnas bästa utan för sig själva och vad de tror blir bäst. De är trots allt inte professionella spelare, de är affärsmän som säger ”nej, det ska vara så här och så här”. Det blir en viss arrogans. 

Inte på väg till LIV Golf

Hovland har anmält sig till sex PGA Tour-tävlingar i början på 2024 och även om han förstår och respekterar andra spelares beslut att gå till LIV Golf, så uppges inte en övergång vara aktuell för norrmannens del.

– För min del så tycker jag inte att deras produkt är särskilt bra och jag gillar exempelvis inte inga kvalgränser. Du behöver konkurrensen med 150 spelare och kvalgräns. Det är något med det som gör dig till en bättre spelare. Hade jag gått till LIV så tror jag inte att jag skulle bli en bättre spelare och då är diskussionen mer eller mindre avslutad. Men jag kritiserar inte de som gått dit, säger Viktor Hovland.


Text: Olof Åsgård • 2023-12-19
TournyttJon RahmLIV GOlfPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen