Jesper Svensson jagar en av de absoluta topplaceringarna på årets Challenge Tour-ranking vid Tourfinalen på Mallorca Foto: Getty Images

Svensson bäste svensk på Mallorca

Slåss om totalsegern i Road to Mallorca.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-03 Uppdaterad 2023-11-03

Rolex Challenge Tour Grand Final har hunnit halvvägs och det blev en fredag där de båda svenskarna tappade något mot toppen. Jesper Svensson låg fyra på rankingen, Road to Mallorca, inför tourfinalen och efter 36-håls spel försvarar han den positionen. Han delar 15:e plats på Alcanada efter ronder på 73-74 och är tio slag bakom de två ledarna, Marco Penge från England och Tom Vaiilant från Frankrike. Då de flesta som låg högt upp på rankingen inför finalen ligger långt ner på ledartavlan har Svensson en god chans att avancera om han får till spelet bra i helgen.

Adam Blommé har haft ronder på 74-76 och delar 30:e plats bland de 45 spelarna i fältet. Blommé var femma på Road to Mallorca inför finalen och har i nuläget tappat två placeringar till en sjundeplats. Både Svensson och Blommé har redan säkrat sina kort till DP World Tour nästa säsong men varje placering på rankingen kan vara viktig när det gäller starter nästa säsong så det finns mycket att spela för.

Den som vinner säsongsrankingen Road to Mallorca får kategori 13 på DP World Tour medan placeringarna 2–20 får kategori 14.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-03
TournyttAdam BlomméChallenge TourDP World TourJesper SvenssonMarco PengeTom VaillantTournytt
Rulla till toppen