Ludvig Åberg. Foto: Getty Images

Svenskarna bra med i Mexiko

Så går det för svenska spelare ute på världens bästa tourer.

Text: • 2023-11-03 Uppdaterad 2023-11-03

PGA TOUR

World Wide Technology Championship 1/4. Det var låga rondscorer första dagen i Mexiko. Ludvig Åberg och David Lingmerth gick bägge på 68 slag, fyra under par. Det räcker till delad 27:e plats och svenskarna är sex slag efter ledande Cameron Percy som stod för en imponerande öppningsrond på 62 slag där han noterades för åtta birdies och en eagle.
Henrik Norlander har också inlett lovande med 69 slag, tre under par. Han är delad 42:a inför andra ronden.
Norlander är den av svenskarna som är i mest behov av ett bra resultat. Tre tävlingar inklusive denna återstår av höstsäsongen. 36-åringen är 117:e på FedExCup Fall-rankingen. Topp 125 spelar på PGA Tour nästa år då touren går över till att spelas under ett och samma kalenderår.
FedExCup Fall:
51. Beau Hossler (topp 50 från förra säsongen tävlar inte om poängen)
74. Vincent Norrman (redan helt klar för nästa år)
85. Alex Norén
89. David Lingmerth
99. Ludvig Åberg (redan helt klar för nästa år)
117. Henrik Norlander

CHALLENGE TOUR

Rolex Challenge Tour Grand Final supported by the R&A 1/4. Kraftiga vindar på Mallorca gjorde att första dagens spel av tourfinalen fick avbrytas. Efter 13 spelade hål är Jesper Svensson på par och delar femte plats. Om ställningen skulle stå sig betyder det att Svensson (som redan är klar för DP World Tour nästa år) även vinner hela Road to Mallorca. Andre svensk i tävlingen, Adam Blommé spelar i samma grupp som kompisen Svensson och är tre över par på delad 23:e plats. Blommé är också klar för DP World Tour och skulle sluta på sjunde plats på säsongsrankingen om ställningen står sig.

LPGA TOUR

TOTO Japan Classic 2/4. Två svenskor spelar veckans tävling på Taiheiyo Club – Linnea Ström och Daniela Holmqvist. Ström har startat bäst och är delad 55:a efter 68 slag och 72 slag på fredagen. Hon är fyra under par totalt och tio slag bakom japanskan Shiho Kuwaki i topp.
Holmqvist är delad 72:a, totalt ett under par.

Höjdpunkter rond 1: 

DP WORLD TOUR-KVAL

Steg 2 rond 1/4. Spel på fyra olika spanska banor och totalt 28 svenska spelare i fälten. De kämpar under fyra varv för att kvalificera sig för finalkvalet 10–15 november på Infinitum Golf i Spanien. 
Efter första dagens spel finns det inte mycket att rapportera eftersom de flesta inte hann spela färdigt och många inte ens kom ut på sina öppningsronder på grund av dåliga väderförhållanden.
Några svenskar är klara och ligger bra till på ledartavlorna. Christopher Sahlström spelar på Fontanals Golf Club och är delad femma på två under par. Jakob Hansson spelar samma bana och är delad åtta, ett under par.
Hugo Townsend och Calle Strandberg spelar på Isla Canela Links och är båda fem under par på delad 7:e plats. För att få bäst aktuell koll på hur det går i kvalet och resten av tävlingarna – klicka här för att komma till veckans ledartavlor.


Text: • 2023-11-03
TournyttToursvepetTournytt
Rulla till toppen