Adrian Meronk fick inte plats i Ryder Cup. Nu har han vunnit tre gånger på DP World Tour den här säsongen. Foto: Getty Images

TourTempen: Revansch för polacken

I TourTempen listar vi heta spelare och företeelser. Och självklart tar vi även upp sådant som kan förbättras.

Text: Olof Åsgård • 2023-10-24 Uppdaterad 2023-10-24

Hetast: 

Ingrid Lindblad. Vann kvalskolan till amerikanska undertouren Epson Tour överlägset. Men proffskarriären får vänta, amatörvärldsettan Lindblad ska först gå klart college.
– Jag trivs jättebra i skolan och våra coacher är jättebra. Vi har ett jättebra lag i år och jag vill ge det en chans att kanske vinna något mästerskap, säger Lindblad.

Adrian Meronk. Den polske stjärnan vann Andalucía Masters på Real Club de Golf Sotogrande förra veckan. Det var hans tredje DPWT-titel den här säsongen och fjärde i karriären. En rejäl revansch för polacken som många (inklusive han själv) trodde skulle få en plats i Europas Ryder Cup-lag tidigare i år, medan kapten Luke Donald slutligen valde andra spelare.  

Het: 

Sara Kjellker. 25-åringen har närmat sig de riktigt höga placeringarna under Ladies European Tour-säsongen. Och förra veckan kom den bästa då Kjellker slutade tvåa i Indien. Det tog henne till 12:e plats på säsongsrankingen och är tredje bästa svenska efter Linn Grant på sjunde och Johanna Gustavsson på tredje plats. 

Collin Morikawa. Efter två snabba majorsegrar tidigt i karriären (PGA Championship 2020 och The Open 2021) var amerikanen på god väg att bli golfens nya superstjärna. Sen avstannade segertåget och det dröjde två år mellan segern i DP World Tour Championship 2021 och förra veckans triumf i ZOZO Championship. Islossningen på greenerna var efterlängtad, där han i merparten av årets tävlingar tappat slag mot fältet.

Varm: 

Linn Grant. Hade inte tävlat sedan Solheim Cup när hon förra veckan peggade upp i Sydkorea. Där inledde hon trevande men avslutade starkt med en 67-rond. Har förhoppningsvis fått upp temperaturen ytterligare till veckans Maybank Championship i Malaysia. 

Sebastian Söderberg. Är 22:a i Race to Dubai Rankings och har tio raka DP World Tour-tävlingar utan missad kvalgräns. Har tre tävlingar på sig att få till säsongens efterlängtade fullträff.

Sval:

Majesticks GC. Henrik Stenson försökte åtminstone men vad hjälpte det när lagkamraterna inte levererade under LIV Golfs lagfinal. Stenson vann sin match mot Sergio Garcia i kvartsfinalen men Sam Horsfield förlorade stort och firma Lee Westwood/Ian Poulter föll i foursome. På söndagen spelade Majesticks om platserna 9 till 12 i säsongstotalen. De slutade elva, näst sist, och med de individuella scorerna: Stenson 69 slag, Poulter 72, Westwood 74 och Horsfield 77.   

Iskall: 

Luke Lists puttning. Amerikanen gör en bra hösttour och vann för två veckor sedan. Han har klättrat till en bra rankingposition för nästa säsong på PGA Tour och sett till hela säsongen är han åttonde bäst från tee och 30:e från tee till green. Men när puttern greppas så blir det problem. List är 183:a i den kategorin och tappar i snitt -0.648 slag mot resten av fältet. I förra veckans tävling slutade han på 18:e plats och tappade -2.5 slag på greenerna.    


Text: Olof Åsgård • 2023-10-24
TournyttAdrian MeronkIngrid LindbladTournyttTourTempen
Rulla till toppen