Sara Kjellker vände en tung start tredje ronden och är ensam tvåa inför sista dagens spel i Indien Foto: Tristan Jones/LET

Åtta birdies av Kjellker – tvåa inför avslutningen

Inledde med dubbel – sedan vände svenskan ronden åt rätt håll

Text: Martin Strömberg • 2023-10-21 Uppdaterad 2023-10-21

Den svenska rookien Sara Kjellker fortsätter att imponera i Hero Women’s Indian Open. Under tredje ronden fick hon en bedrövligt inledning med dubbelbogey på första hålet, men Kjellker vände ronden och kom till slut in på 68 slag (-4) efter bland annat åtta birdies.

– Det var en hemsk start med två över efter tre hål och det kunde ha varit ännu värre. Jag vet inte om det var press och att jag blev nervös men jag lyckades lugna ner mig och fick en del bra mått in som jag lyckades dra nytta av. Det var välbehövligt med många birdies idag, sa Kjellker efter sin rond.

Inför slutronden är 25-åringen från Ljunghusens Gk ensam tvåa på nio under par, bara två slag bakom tyskan Aline Krauter. Och det lär behövas en bra avslutningsrond för att lyckas knipa den första segern på Ladies European Tour.

– Hon (Krauter) spelar bra så det är bara att jaga på. Jag ser fram mot sista ronden och jag ska bara försöka att se det som ännu en rond, förklarade Kjellker.

Johanna Gustavsson är näst bästa svenska på delad 17:e plats, elva slag bakom den ledande tyskan och Linda Wessberg delar 25:e plats, ytterligare två slag längre bak.


Text: Martin Strömberg • 2023-10-21
TournyttAline KrauterJohanna GustavssonLadies European TourLinda WessbergSara KjellkerTournytt
Rulla till toppen