Ingrid Lindblad följer planen och leder steg 2 av kvalskolan till Epson Tour och LPGA Tour Foto: Getty Images

Lindblad på väg mot proffslivet – väljer att börja på Epson Tour

Leder steg 2 i Florida efter två starka ronder.

Text: Martin Strömberg • 2023-10-19 Uppdaterad 2023-10-19

Det är kvaltider runt om i världen och så även på LPGA Tour och Epson Tour. Mellan tisdag och fredag den här veckan spelas steg 2 på Plantation G&CC i Florida och det är svenskt i topp bland de 188 spelarna. Ingrid Lindblad går just nu sista året på college och siktar på att ge sig själv en smakstart på proffskarriären genom att redan nu se till att ha en plats klar på antingen Epson Tour eller LPGA Tour. Ronder på 67-66 ger Lindblad elva under par och ledning med fyra slag efter halva tävlingen före tvåan Pinyada Kuvanun från Thailand.

– Det är inte så lätt som det kanske ser ut ibland och det syns inte alltid hur man spelat på scorekortet. Jag satte två långa puttar och missade en kort men som vanligt gäller det att få ut bollen i fairway, träffa många greener och försöka få i så många puttar som möjligt, sa Lindblad efter andra ronden.

Lindblad har haft en framgångsrik amatörkarriär och är just nu rankad som världsetta på amatörernas ranking. Hon har dessutom vunnit 13 collegetävlingar för sitt Louisiana State, vunnit Lag-EM två gånger samt individuella EM en gång. Hon var dessutom delad elva och bästa amatör i U.S Women’s Open 2022 för att nämna några av hennes största meriter i amatörvärlden.

Bara genom att få spela alla 72 hål den här veckan säkrar hon kategori I eller K på Epson Tour nästa säsong. I och med att Lindblad vill gå klart skolan kommer hon inte att spela Q-series, finalsteget av kvalskolan som inleds den 30 november och spelas över sex dagar i Mobile, Alabama.

– Jag vill gå klart hela skolåret och spelar för en plats nästa sommar men det är coolt att visa att man hör hemma här ute vilket jag tycker att jag visat så här långt, säger Lindblad.

Ellinor Südow är på par efter 36 hål och delar 34:e plats. Louise Ridderström delar 84:e plats på tre över par medan Anna Appert Lund är på en delad 161:a plats på tio över par.

LEDARTAVLA, STEG 2


Text: Martin Strömberg • 2023-10-19
TournyttAnna Appert LundEllinor SüdowEpson TourIngrid LindbladLouise RidderströmLPGA TourPinyada KuvanunTournytt
Rulla till toppen