Sandra Carlborg är en av favoriterna i World Long Drive Championship som avgörs i Atlanta i veckan Foto: Joe Avento

Carlborg jagar sjunde VM-titeln

Carlborg: "Det finns en anledning till att jag inte känner mig klar"

Text: Martin Strömberg • 2023-10-19 Uppdaterad 2023-10-19

Hon har hittills i karriären lyckats skriva in sig sex gånger som världsmästare i Long Driving, senast var 2017. Sedan dess har Sandra Carlborg bland annat hunnit med att skaffa två barn och trots att hon under långa perioder varit borta från tävlingsscenen är hon en av de stora förhandsfavoriterna inför årets mästerskap som i veckan avgörs i Atlanta, Georgia. Carlborg vann senaste deltävlingen i Kingsport, Tennessee efter en tuff tvekamp mot en av de andra stora favoriterna, Phyllis Meti från USA. Det var ett bevis på att svenskan verkligen kan konkurrera igen.

– Eftersom det skedde mot nästan samma startfält som väntar under VM känns det sjukt stort för mig, och bevisar att jag verkligen är tillbaka och kan vinna i den konkurrens som råder just nu. Innerst inne har jag inte vetat om jag har det som krävs och någonsin skulle kunna segra på denna nivå igen, berättar Sandra Carlborg i den följetong om årets satsning mot VM som publicerats i Svensk Golf.

Samtidigt som tävlingsinstinkten finns kvar har naturligtvis åldern och livet gett nya och lite annorlunda perspektiv. Hon njuter av tävlingsmomentet men ser också andra värden i att fortsätta sin satsning. Utmaningen att ta sig tillbaks till världseliten och samtidigt vara en förebild är viktig för Carlborg.

– Att få komma tillbaka som vinnare vid 40 års ålder och som tvåbarnsmamma känns speciellt, och hoppas jag kan inspirera andra kvinnliga idrottare. Det finns en anledning till att jag inte känner mig klar och gör satsningen mot ett sjunde VM-guld – det är för att jag älskar det jag gör. Så det är bara att svinga loss och ösa på, förklarar hon.

Sandra Carlborg och resten av deltagarna i damklassen startar först under fredag eftermiddag, lokal tid medan herrarna, med Kyle Berkshire och Martin Borgmeier i spetsen, inleder mästerskapet redan under torsdagen. Samtliga tävlingsdagar streamas direkt via WLD:s youtube-kanal.

Emil Rosberg, som slutade trea i 2019 års VM, och Andreas Persson representerar Sverige i herrklassen samt seniorklassen.

HÄR KAN NI FÖLJA VM i LONG DRIVE


Text: Martin Strömberg • 2023-10-19
TournyttAndreas PerssonEmil RosbergPhyllis MetiSandra CarlborgTournyttWorld Long Drive Championship
Rulla till toppen