Lexi Thompson gjorde en fin insats under veckans Shriners Children Open och var nära att få spela i helgen Foto: Getty Images

Thompson nära att klara kvalgränsen

"Att få spela med killarna har varit en dröm hela livet"

Text: Svensk Golf • 2023-10-14 Uppdaterad 2023-10-14

I veckans Shriners Children Open blev Lexi Thompson den sjunde kvinnan att spela en tävling på PGA Tour, och hon gjorde en mycket fin insats. Ett tag under andra ronden var hon fyra under par för ronden och i det läget på rätt sida om kvalgränsen. Ett par sena bogeys satte käppar i hjulet för spel i helgen men det var ändå en mycket nöjd Lexi Thompson som mötte media efter sin rond. Hon blev den andra kvinnan att gå under 70 slag på PGA Tour efter Michelle Wie West.

– Jag visste att jag var nära men jag visste också att kvalgränsen bara skulle bli lägre efterhand. Jag är jättestolt över mig själv och jag spelade riktigt bra idag. Jag höll fokus på varje slag och njöt varenda sekund, sa Thompson efter sin 69-rond på TPC Summerlin.

Hon gick på par totalt och missade kvalgränsen med tre slag men för Thompson var inte resultatet det viktiga den här veckan. Att få inspirera och uppleva en barndomsdröm var huvudmålet med veckan.

– Att få spela med killarna har varit en dröm hela livet. Jag har vuxit upp med PGA Tour och med att spela mest med killar. Den här veckan har varit en fantastisk upplevelse. Att få träffa alla barnen som är syftet med hela den här tävlingen var nog ändå det allra största, förklarade Thompson.

Det var också en stor press på henne inför den här veckan. Många intervjuer och sidouppdrag har tagit en hel del energi.

– Ja, men det var väntat och det är det bästa sättet att nå ut till alla tjejer runt om i världen som också drömmer om en framtid som golfspelare.

Lanto Griffin och Cameron Champ leder Shriners Children Open efter 36 hål på 12 under par, ett slag före Henrik Norlander på ensam tredjeplats. Alex Norén är på delad sjätte plats.


Text: Svensk Golf • 2023-10-14
TournyttAlexander NorénCameron ChampHenrik NorlanderLanto GriffinLexi ThompsonPGA TourTournytt
Rulla till toppen