Maja Stark var nöjd med puttningen under tredje ronden och hon leder inför sista dagens spel i Shanghai Foto: Getty Images

Stark: ”Känns bra att kunna slå så dåliga slag och ändå gå under par”

Svensk ledning i Shanghai inför slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2023-10-14 Uppdaterad 2023-10-14

Maja Stark fortsätter att imponera i veckans Buick LPGA Shanghai. Svenskan gick tredje ronden på 70 slag, två under par, och delar ledningen efter 54 hål tillsammans med amerikanskan Angel Yin. Tätduon är ett slag före thailändskan Pavarisa Yoktuan. Stark har sedan tidigare en seger på LPGA Tour från Nordirland förra året i ISPS Handa World Invitational. I år har Stark fem topp tio-placeringar med en delad andraplats i säsongsinledande Tournament of Champions i januari som bästa placering. Men det var en lite kluven Stark som mötte media efteråt, spelet satt inte alls hundra procent under lördagen.

– Det var mest puttningen som räddade mig. Jag satte en lång på sexan och sedan en tvåputt för birdie på nian. Jag har inte spelat så bra men det känns bra att kunna slå så dåliga slag och ändå gå under par, det är trevligt. Men jag har lite träning framför mig, sa Stark efter sin 70-rond.

Frida Kinhult har visat uppåtgående form den senaste tiden och den fortsätter. Under tredje ronden blev det 69 slag för Kinhult som därmed tog sig från 14:e till delad nionde plats inför sista ronden.

Här nedan kan ni se höjdpunkterna från Maja Starks rond.


Text: Martin Strömberg • 2023-10-14
TournyttAngel YinFrida KinhultLPGA TourMaja StarkPavarisa YoktuanTournytt
Rulla till toppen