Maja Stark delar ledningen i Kina efter första ronden. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Stark delar ledningen i Shanghai – se höjdpunkterna här

”Kändes enkelt idag”, säger Maja Stark efter första ronden.

Text: Svensk Golf • 2023-10-12 Uppdaterad 2023-10-12

Maja Stark har fått en bra start på veckans LPGA Tour-tävling Buick LPGA Shanghai i Kina. 23-åringen gick runt på 66 slag, sex under par, och delar ledningen tillsammans med thailändskan Wichanee Meechai. 
Stark var bogefri och noterades för sex birdies. Det här är hennes första start sedan hon var med och försvarade bucklan för Europa i Solheim Cup. Att spela vanlig tourgolf efter debuten i Solheim Cup innebär mindre press och mer avslappnat spel för svenskan.
– Jag slog stabila slag och fick i några puttar så det kändes enkelt idag. Jämfört med Solheim Cup känns det här som det enklaste i världen. Jag lärde mig den veckan att sänka puttar under stor press och när hela kontinenten hejar på dig. Det gav mig mycket självförtroende och jag kände mig avslappnad idag, säger Stark till LPGA Tour. 

Frida Kinhult och Madelene Sagström öppnade också lovande med varsin rond på 71 slag, ett under par. De delar 27:e plats.

Fem tävlingar, inklusive veckans tävling, återstår av LPGA-säsongen innan det är dags för tourfinalen 16–19 november.
I säsongsrankingen Race to CME Globe är Linn Grant bästa svenska på 21:a plats. Maja Stark är näst bäst på 28:e plats. Rankingen toppas av fransyskan Celine Boutier.

Svenskornas resultat rond 1:

D1. Maja Stark, -6
D27. Frida Kinhult, -1
D27. Madelene Sagström, -1
D37. Linnea Ström, E
D53. Anna Nordqvist, +1
D69. Daniela Holmqvist, +3

Höjdpunkter rond 1:


Text: Svensk Golf • 2023-10-12
TournyttLPGA TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen