Sydkoreanen Byeong Hun An stängs av i tre månader. Foto: Getty Images

PGA Tour

Stängs av för dopning – tog mammas hostmedicin 

”Jag ångrar att jag inte var mer noggrann och tar fullt ansvar för mina handlingar.”

Text: Svensk Golf • 2023-10-12 Uppdaterad 2023-10-12

Sydkoreanen Byeong Hun An, 32, stängs av i tre månader efter att ha testat positivt för en otillåten substans. 

An, rankad 53:a i världen, blev sjuk i augusti och när huvudvärken och hostan förvärrades föreslog hans mamma att han skulle kurera sig med en vanlig sydkoreansk hostmedicin som säljs över disk i hemlandet. Utan att tänka sig för följde han mammas råd och läste inte innehållsförteckningen först. 

PGA Tour meddelar i ett uttalande att An har samarbetat fullt ut genom processen och att han accepterar sin avstängning. Eftersom avstängningen bakdateras till den 31 augusti kan An vara i spel igen den 1 december.

En ångerfull Byeong Hun An skriver om händelsen på sociala medier.
– Jag tog det här läkemedlet utan att först kontrollera dess innehåll för att senare inse att det innehöll en substans som är förbjuden enligt PGA Tours antidopningsprogram. Det var enda gången jag använde denna medicin och jag tog den inte på något sätt för att få en fördel. Jag ångrar att jag inte var mer noggrann och tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag skulle vilja tacka PGA Tour för att de stöttat mig under den här processen och ser fram emot att återvända till tävlingen under det nya året, skriver An. 

Han blir den första sedan 2019 att stängas av för dopning på PGA Tour. Då var det Robert Garrigus som stängdes av för förhöjda värden av THC, det huvudsakliga aktiva ämnet i cannabis. 


Text: Svensk Golf • 2023-10-12
TournyttByeong Hun AnPGA TourTournytt
Rulla till toppen