Det var en hel del heta känslor efter lördagens spel i Ryder Cup Foto: Twitter

Ryder Cup

McIlroy i bråk på parkeringsplatsen

Stördes av caddie inför sista putten i matchen.

Text: Svensk Golf • 2023-09-30 Uppdaterad 2024-06-24

En serie incidenter under lördagens spel ledde till heta känslor mellan både spelare och caddies inför söndagens singlar i Ryder Cup. Rory McIlroy och Matt Fitzpatrick förlorade sin fyrbollsmatch på sista hålet efter att Patrick Cantlay rullat i en birdieputt från drygt tio meter. Och på vägen hem från Marco Simone G&CC uppstod en incident där McIlroy och Justin Thomas caddie, Jim ”Bones” Mackay alldeles tydligt inte var nöjda med varandra. Upphovet sägs vara att Cantlays caddie Joe LaCava stod kvar och viftade med en keps i McIlroys förlängda puttlinje på det sista hålet, när nordirländaren hade möjlighet att dela matchen.

Inför tredje ronden spreds rykten om att Patrick Cantlay vägrat spela i det amerikanska lagets lagkeps på grund av att han vill inför ersättning för spelarna under Ryder Cup. När Cantlay rullade i sin segerputt på det sista hålet viftade alla amerikanska spelare med sina kepsar som en segergest, som en blinkning till att den europeiska publiken gjort samma sak mot Cantlay under dagen. Efter matchen uppstod en hel del munhuggeri mellan bland andra Shane Lowry och LaCava om sättet att fira innan matchen var färdigspelad.

Mcilroy kommenterade händelserna vid sista greenen under presskonferensen.

– Det blev lite scener vid sista greenen men de gjorde en stark match och det är bara lite bränsle inför morgondagen.

Ett klipp spreds senare på sociala medier där en märkbart upprörd McIlroy dras bort av Shane Lowry från en uppjagad situation med en person utanför bild. Detta uppges ha skett när McIlroy lämnade Marco Simone G&CC för dagen.

Europas kapten Luke Donald gav sedan sin bild av situationen på 18 green under lördagens presskonferens.

– Självklart var jag där på 18:e. Jag såg det hända när Patrick satte sin putt, Joe viftade med kepsen. Självklart viftades det med kepsar av publiken under dagen för våra spelare. Rory bad artigt Joe att flytta sig åt sidan, men Joe stod kvar och rörde sig inte på ett tag och fortsatte vifta med hatten, så jag tror att Rory blev upprörd över det.


Text: Svensk Golf • 2023-09-30
TournyttJim MackayJoe LaCavaMarco Simone G&CCPatrick CantlayRory McIlroyRyder CupShane LowryTournytt
Rulla till toppen