Adam Blommé besegrade landsmannen Jesper Svensson i särspel och tog sin första CT-seger i Swiss Challenge Foto: Getty Images

Blommé tog första segern på Challenge Tour

Dubbelt svenskt i topp – Blommé och Svensson närmar sig uppflyttning till DP World Tour.

Text: Martin Strömberg • 2023-09-24 Uppdaterad 2023-09-24

Det blev dubbelt svenskt i topp när Swiss Challenge avslutades på Golf Saint Apollinaire utanför Basel under söndagen. Både Adam Blommé och Jesper Svensson slutade 17 under par efter att ha gått på 66 slag (Blommé) och 65 slag (Svensson) sista ronden. I särspelet var Blommé starkast och vann på första extrahålet med en bogey mot landsmannens dubbelbogey.

– Det känns otroligt att äntligen lyckas vinna. Det finns hundratals spelare på Challenge Tour som alla försöker vinna och det känns väldigt tillfredsställande att lyckas, sa en nöjd Blommé efter segern.

Det är ovanligt med särspel mellan två svenskar och för Blommé var det tufft att spela mot en av sina bästa kompisar.

– Det var svårt att spela mot Jesper faktiskt även om det både är lättare och svårare att vinna eller förlora mot sin kompis. Jag slog ett dåligt utslag i särspelet men det var jobbigt att se honom missa också. I slutänden försöker vi bara spela så bra vi kan.

Segern för Blommé tar honom upp till en tredjeplats på Road to Mallorca, Challenge Tours Order of Merit. Jesper Svensson klättrade från åttonde- till en femteplats. Båda har med stor sannolikhet säkrat spelrättigheter på DP World Tour nästa säsong. Blommé har sedan tidigare sex topp tio-placeringar under säsongen och som bäst en andraplats i Dimension Data Pro-Am i Sydafrika i februari.

– Det har varit mitt mål ända sedan Sydafrika att sluta topp-fem på rankingen och det känns skönt att närma sig sin målsättning, sa Blommé.


Text: Martin Strömberg • 2023-09-24
TournyttAdam BlomméChallenge TourJesper SvenssonSwiss ChallengeTournytt
Rulla till toppen