Solheim Cup-debutanterna Linn Grant och Maja Stark. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Grant: ”Förväntar mig att jag kommer vara jättenervös på första tee”

Debutanten går in med stort självförtroende i sitt första Solheim Cup men är också förberedd på nervositeten.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-21 Uppdaterad 2023-09-21

Linn Grant, 24, är Sveriges bäst rankade spelare och är just nu 15:e i världen. Under sin korta proffskarriär som inleddes 2021 har Grant hunnit med en seger på LPGA Tour och fem segrar på Ladies European Tour, där det också blev Order of merit-vinst förra säsongen. 

Den här veckan är hon en av fem svenskor i Europas Solheim Cup-lag. Hon spelade till sig en plats i laget och är debutant. I en intervju med WTV berättar hon om känslorna inför veckans match mot USA.

Njuter du?
– Ja, jag njuter. Jag är fortfarande inte nervös än men jag förväntar mig att jag kommer vara jättenervös på första tee. Men om jag inte är det, så är det okej, men jag kommer vara så nervös. Jag har alla scenarion redo, säger Grant till WTV. 

Två svenskor gör debut den här veckan. Maja Stark, 23, har precis som Grant spelat sig in i laget på egna meriter och de två kompisarna var ett svårslaget par under amatöråren i landslaget. Mycket talar för att Suzann Pettersen kommer para ihop de unga svenskorna. Roligt om det blir så, menar Grant, men säger att inget är bestämt än. 

Blir det du och Maja?
– Det vore jättekul om det blir så. Vi har ett bra record men det är upp till Suzann vad hon väljer, säger Grant till WTV.

Solheim Cup drar igång på fredag morgon med fyra foursomematcher. 

Se hela intervjun med Linn Grant:


Text: Olof Åsgård • 2023-09-21
TournyttSolheim CupTournyttWTV
Rulla till toppen