Maja Stark och Linn Grant – först ut tillsammans i Solheim Cup. Foto: Getty Images

Solheim Cup

En dröm i uppfyllelse

Linn Grant och Maja Stark spelar tillsammans – i morgonens första boll.

Text: Tomas Hagfeldt • 2023-09-21 Uppdaterad 2023-09-21

Finca Cortesin. Kapten Suzann Pettersen har fattat sitt beslut: Linn Grant och Maja Stark bildar ett av hennes fyra par i fredagens inledande foursome i Solheim Cup.

De gör det i den första matchen.

När de för första gången representerar Europa i det största sammanhanget får de förtroendet att visa vägen.
– De har länge önskat att spela tillsammans – det var enkelt att låta dem göra det. De har många gånger visat vad de kan prestera i foursome, säger Suzann Pettersen.

Att de båda är rookies bekymrar inte kaptenen.
– De har båda massor av erfarenhet. Deras personligheter är olika men de är goda vänner sedan länge och känner varandras spel utan och innan.

De båda vännerna gick i samma klass på golfgymnasiet i Helsingborg. De har spelat tillsammans, och vunnit mästerskap, med svenska amatörlandslag. De åkte till den klassiska engelska partävlingen Sunningdale Foursome för att vinna.

Att de nu får möjligheten att åter stå tillsammans på första de – den här gången i Solheim Cup – kan ses som om saga och en uppfylld dröm.

Det helsvenska paret Grant och Stark kommer att möta Lexi Thompson och Megan Khang. Just Lexi Thompson har hyllats stort under veckan på Finca Cortesin för ett spel som beskrivits som bländande. Den amerikanske kaptenen Stacy Lewis öste superlativer över sin spelare på torsdagens presskonferens.

Tre av Europas fem svenskor spelar fredagsförmiddagens foursome. Anna Nordqvist och irländskan Leona Maguire möter världstrean Nelly Korda och Allisen Corpuz, årets US Open-mästarinna.

Här är alla starttider för fredagens foursomematcher. Eftermiddagens par tas ut efter foursomespelet.


Text: Tomas Hagfeldt • 2023-09-21
TournyttFinca CortesinLinn GrantMaja StarkSolheim CupTournytt
Rulla till toppen