Ludvig Åberg planerar att följa svenskorna i Solheim Cup innan han åker till Italien för Ryder Cup. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Åberg besöker Solheim Cup före Ryder Cup-debuten

”Kommer vara deras största supporter”

Text: Olof Åsgård • 2023-09-20 Uppdaterad 2023-09-20

Ludvig Åbergs caddie Jack Clarke är förlovad med Madelene Sagström som den här veckan är en av fem svenskor i Europas Solheim Cup-lag. 

Åberg och Clarke är på plats i Spanien för spel och träning inför nästa veckas Ryder Cup där 23-årige stjärnskottet gör debut efter att ha fått ett wildcard av Europas kapten Luke Donald. 

Innan avfärden till Italien och Marco Simone G&CC kommer Åberg och Clarke besöka Finca Cortesin för att följa Solheim Cup.
– Det är kändes naturligt att åka dit ett par dagar eftersom vi ändå är där och spelar och tränar. Jag ser fram mot det och jag kommer vara deras största supporter, säger Åberg i brittiska Chipping Forecast. 

Ludvig Åberg blev proffs i juni och har fått en kanonstart på karriären med seger i DP World Tour-tävlingen Omega European Masters samt uttagen till Europas Ryder Cup-lag. 

Madelene Sagströms fästman Jack Clarke började arbeta som caddie för några år sedan och började på LPGA Tour där han bland annat jobbat med Ariya Jutanugarn och Sagström. 

Sagström gör sitt tredje Solheim Cup. I debuten 2017 blev det förlust för Europa, Sagström vann en och förlorade två matcher. 2021 på Gleneagles vann Europa och Sagström stod återigen för en matchvinst och två förluster.
30-åringen är rankad 45 i världen och fick ett av kapten Suzann Pettersens fyra wildcards till årets upplaga.  


Text: Olof Åsgård • 2023-09-20
TournyttFinca CortesinLudvig ÅbergMadelene SagströmSolheim CupTournytt
Scroll to Top