Golfbagar som inte kommer fram är vanligt förekommande. Fråga bara Danielle Kang som återigen får vänta på sina klubbor. Foto: Getty Images

Solheim Cup

På plats i Spanien – men bagen fast i Amsterdam

Danielle Kang har fått en dålig start på Solheim Cup-veckan.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-19 Uppdaterad 2023-09-20

Solheim Cup-lagen har anlänt till Finca Cortesin i södra Spanien och förberedelserna är i full gång.
För amerikanskan Danielle Kang har veckan börjat dåligt.
Hennes golfbag kom aldrig fram till Malaga utan fastnade i Amsterdam. Hon har tagit X (tidigare Twitter) till hjälp för att lokalisera bagen och få den lastad på första bästa flyg. 

USA:s team ägnade många timmar av måndagen åt att få Kangs bag till Spanien.
– Skulle uppskatta hjälp att lokalisera ett set golfklubbor… en ganska viktig tävling den här veckan!!!, skriver USA:s kapten Stacy Lewis på X. 
– Hej! Jag behöver allas hjälp igen. Min kapten och hela USA:s lag håller på med detta men SNÄLLA sätt min golfbag på nästa flyg från Amsterdam till Malaga. Den har missat varje flyg den kunnat vara på idag, skriver Kang på X.

Flygbolaget har tagit kontakt men än så länge finns ingen information om bagen är på väg.

Just Danielle Kangs golfbag verkar vara extra otursförföljd. I början av augusti försvann den också. Då var flygbolaget snabba och lyckades få dit klubborna dagen efter. Förhoppningsvis går det lika bra denna gång och Kang kan svinga sina egna klubbor på tisdagen. 

30-åriga Danielle Kang gör sitt fjärde raka Solheim Cup. Hon har varit på den vinnande sidan en gång (2017) och hennes matchfacit är fem vinster och sju förluster. 

Uppdatering onsdag 20 september:
På onsdagsmorgonen dök till slut klubborna upp på Finca Cortesin och Kang kunde börja förbereda sig på riktigt.
”Jag är mer än tacksam för att Stacy Lewis och hela teamet för att de gjorde precis allt de kunde för att hitta mina klubbor.”, skriver Kang på X.


Text: Olof Åsgård • 2023-09-19
TournyttDanielle KangSolheim CupTournytt
Scroll to Top