Meja Örtengren och Josefin Widal tillsammans med Europas kapten Gwladys Nocera. Foto: Mark Runnacles/LET

PING Junior Solheim Cup

Europa rivstartade Junior Solheim Cup

Förlorade ingen av de inledande matcherna och tog en stor ledning i matchen mot USA.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-18 Uppdaterad 2023-09-19

Europa har fått en kanonstart på PING Junior Solhem Cup och leder med 5,5 mot 0,5 efter de inledande sex foursomematcherna som spelades på måndagsförmiddagen. Tävlingen spelas på spanska La Zagaleta. Tre svenskor finns med i det europeiska laget – Nora Sundberg, 17 år, Josefin Widal, 17, och Meja Örtengren, 18. De två sistnämnda bildade par i första matchen och ställdes mot amerikanskorna Leigh Chien och Asterisk Talley. 

Svenskorna tog kommandot tidigt i matchen men amerikanskorna kom tillbaka och utjämnade matchen. Då höjde svenskorna spelet igen och vann ett par hål i rad. Till slut vann de matchen med 2/1 och plockade en poäng för Europa.

Nora Sundberg spelade med spanskan Anna Canado mot Yana Wilson och Jasmine Koo. Även här var det fördel Europa till en början, sen utjämnade matchen och det blev till slut delad poäng, USA:s enda lilla ljusglimt på måndagsförmiddagen som annars dominerades av Europa. 

Ställningen inför måndagseftermiddagens sex fyrbollsmatcher är 5,5-0,5 till Europa. På eftermiddagen spelar Nora Sundberg tillsammans med Meja Örtengren medan Josefin Widal bildar par med spanskan Cloe Amion Villarino.

På tisdagen spelas tolv avslutande singelmatcher. Europa är försvarande mästare efter segern för två år sedan i Ohio då Annika Sörenstam var kapten för Europa. Även den gången fanns Meja Örtengren och Nora Sundberg med i laget. Det här är tolfte upplagan av PING Junior Solheim Cup. USA har vunnit åtta gånger och Europa tre.

Uppdatering tisdag morgon:
Det blev delad pott i fyrbollarna på måndagseftermiddagen. Det betyder att Europa leder med 8,5–3,5 inför tisdagens tolv avslutande singelmatcher.

AKTUELL STÄLLNING


Text: Olof Åsgård • 2023-09-18
TournyttJosefine WidalJunior Solheim CupMeja ÖrtengrenNora SundbergPING Junior Solheim CupTournytt
Scroll to Top