Ryan Fox vann BMW PGA Championship efter en jämn slutstrid på Wentworth Foto: Getty Images

Fox vann BMW PGA Championship

Åberg föll tillbaks och slutade delad tia efter tung slutrond.

Text: • 2023-09-17 Uppdaterad 2023-09-17

Det var svensk ledning genom Ludvig Åberg inför sista ronden av BMW PGA Championship på Wentworth. Men efter två dubbelbogeys och totalt 76 slag sista ronden föll Åberg tillbaks till en slutlig delad tiondeplats, sex slag bakom segraren, Ryan Fox från Nya Zeeland. Åberg inledde direkt med en bogey och efter dubbelbogeys på såväl femman som sjuan lyckades Åberg aldrig hitta tillbaks. Han gick ändå sista nio hålen på par och räddade ett snyggt par på sista hålet efter vattenbesök för en topp tio-placering. Åberg avancerade upp till en 45:e plats på Race to Dubai.

– En kämpig dag men ändå ganska nöjd med tävlingen. Tycker ändå att jag slog bollen ganska schysst idag men slog ett par slag på fel sida och räddade väl inte upp något med puttern idag heller. Det finns ändå ganska mycket positivt att ta med sig, sa Åberg till Viaplay direkt efter tävlingen.

För Ryan Fox del innebar slutronden en riktig berg- och dalbana. Den 36-åriga nyazeeländaren gjorde trippelbogey på tredje hålet men kom tillbaks starkt och gick sista nio hålen sex under par för 67 slag totalt sista dagen. Fox hade i slutänden en tvåmetersputt nerför på sista green som han rullade i för seger med ett slag före engelsmännen Tyrrell Hatton och Aaron Rai.

Hel sju av tolv europeiska Ryder Cup-spelare slutade bland de tio främsta på Wentworth i vad som för de allra flesta var genrepet inför matchen på Marco Simone GC om mindre än två veckor.

Vincent Norrman avslutade med 69 slag och delade 18:e plats med bland andra Alexander Björk som gick sista ronden på 68 slag.


Text: • 2023-09-17
TournyttAaron RaiAlexander BjörkBMW PGA ChampionshipDP World TourLudvig ÅbergRyan FoxTournyttTyrrell HattonVincent NorrmanWentworth
Rulla till toppen