Rory McIlroy och Ludvig Åberg. Foto: Getty Images

DP World Tour

Bra start för Åberg på Wentworth

Svensken har inlett veckans DP World Tour-tävling lovande.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-14 Uppdaterad 2024-06-24

Men i gruppen fanns Ryder Cup-lagkamraterna, och långt mer erfarna, Rory McIlroy och Viktor Hovland. Men det var Ludvig Åberg som glänste starkast av dem tre under inledningen av BMW PGA Championship på Wentworth Club i Surrey, England. 23-årige Åberg gick första ronden i Rolex Series-tävlingen på 68 slag, fyra under par och är i nuläget delad sjua, två slag från nuvarande ledaren Richie Ramsey, Skottland. 

Inledningen på ronden var trevande och Åberg fick kämpa en del för att få i sina par. Det gjorde han oftast med bravur och efter en birdie och en bogey var han på par efter nio spelade hål. 

Det blev även par på tian. Sen lade Åberg in en annan växel och gjorde fem raka birdies och avancerade upp för ledartavlan och lämnade spelkamraterna Hovland och McIlroy bakom sig. Det blev dock en trist dubbelbogey på hål 17, men Åberg tog revansch snabbt med birdie på sista hålet.

Spelkamraten Viktor Hovland stod för ett stabilt öppningsvarv på 69 slag, tre under par. Rory McIlroy hade det tuffare. Nordirländaren spelade inte på topp men lyckades till slut komma in på par efter birdie på sista hålet. 

Även Marcus Kinhult och Sebastian Söderberg har startat lovande bland svenskarna, de gick båda runt på 70 slag, två under par.
27-årige Kinhult avslutade starkt med tre birdies sista fem hålen. Söderberg stod för en stabil och bogeyfri rond med birdies på hål 12 och 14. 

Joakim Lagergren (+7) och Simon Forsström (+2) har också spelat klart för dagen. Jens Dantorp, Alexander Björk, Vincent Norrman och Mikael Lindberg spelar på eftermiddagen/kvällen. 

AKTUELL LEDARTAVLA  


Text: Olof Åsgård • 2023-09-14
Tournytt
Rulla till toppen