Tiger Woods på rangen igen. Foto: X (tidigare Twitter)

Här slår Tiger Woods golfbollar igen

15-faldige majorvinnaren lekte med klubba och boll under en clinic.

Text: Olof Åsgård • 2023-09-13 Uppdaterad 2023-09-13

Det blev bara två starter för Tiger Woods i år – Genesis Invitational i februari och The Masters i april. Den forna världsettan bröt majortävlingen på Augusta National och tvingades sedan till ytterligare operation – denna gång i vristen. 

Att han skulle missa resterande tre majortävlingar stod klart tidigt och även om Woods inte givit upp om att komma tillbaka ännu en gång, så har det sett mörkt ut. 

Woods har dock varit aktiv på andra sätt. Han har tagit plats i PGA Tours spelarråd och arbetet med TGL (en satsning som han gör tillsammans med Rory McIlroy på en ny underhållningsliga som ska lanseras i januari) går på högvarv och spelare och sponsorer har skrivit upp sig för medverkan. 

Den egna golfen har förmodligen legat på vila, men i tisdags sågs Woods chippa med en hand på Liberty Nationals range inför amatörtävlingen Nexus Cup (som han står bakom).

Det var i samband med en clinic tillsammans med Rickie Fowler och Will Zalatoris (som även han rehabiliterar sig efter en omfattande operation) som Tiger Woods lekte med klubba och boll offentligt igen. Han passade även på att driva med Rickie Fowler genom att härma rörelserna Fowler visade för deltagarna.
Inget tyder på att en ny comeback är nära men 47-åringen har ännu inte meddelat ett definitivt beslut om medverkan i Hero World Challenge i december, som han även är värd för. Samma gäller tvågenerationstävlingen PNC Championship i slutet av december som han brukar spela tillsammans med sonen Charlie.


Text: Olof Åsgård • 2023-09-13
TournyttTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen