Sofie Bringner håller en knapp ledning inför söndagens avslutning i Holland Foto: Tristan Jones/LET

Bringner jagar första LET-segern

Skuggas av sex spelare i Holland.

Text: Svensk Golf • 2023-09-10 Uppdaterad 2023-09-10

Med tre hål kvar att spela av andra ronden leder Sofie Bringner Big Green Egg Open på Ladies European Tour. Den 26-åriga svenskan satte banrekord under första dagen med 64 slag (-8) men det blev inte riktigt lika lätt under lördagen. Bringer vände visserligen två under par men efter att ha missat sitt utslag höger på första hålet (Bringners tionde) tvingades hon spela på sin provisoriska boll med en dubbelbogey som följd. Svenskan följde sedan upp rond med fem raka par innan arrangörerna blåste av spelet på grund av mörker strax efter klockan 20 på lördagskvällen. Bringer var då på hål 15 och åtta under par totalt.

Sofie Bringner har som bäst två sjätteplatser under säsongen men var ifjol femma på Åland och slutade tia i Tourfinalen i Spanien.

Den andra ronden kommer nu att avslutas tidigt på söndagsmorgonen med tre hål kvar för Bringner. Hon jagas närmast av sex spelare på sju under par, en av dem är Sara Kjellker. KJellker gick andra ronden på 70 slag efter att bland annat ha stått för den här läckra chippen från ett knivigt läge.

Anna Nordqvist gör ett gästspel på LET den här veckan och delar 13:e plats efter två ronder på fyra under par, tre bakom Bringner. Moa Folke är på delad 27:e plats på två under par.

UPPDATERING: En bogey på det näst sista hålet när Sofie Bringer spelade färdigt sin andra rond innebär att hon nu delar ledningen på sju under par med sex andra spelare, bland dem Sara Kjellker.


Text: Svensk Golf • 2023-09-10
TournyttAnna NordqvistLadies European TourMoa FolkeSara KjellkerSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen