Ludvig Åberg slår drive på hål 2 i Omega European Masters. Foto: Getty Images

DP World Tour

Rivstart av Åberg i alperna

Visade vicekaptenerna att han kan göra birdies.

Text: Magnus Bruhn • 2023-08-31 Uppdaterad 2023-08-31

Europas vicekaptener Nicolas Colsaerts och Edoardo Molinari hade första parkett när spelkamraten Ludvig Åberg hade show i början på sin öppningsrond på schweiziska Crans-sur-Sierre GC. Åberg inledde veckans DP World Tour-tävling Omega European Masters med fem birdies de första sex hålen. Han startade dagen på hål tio. Efter birdieracet tog det stopp och det blev elva raka par innan 23-åringen till slut kunde få i en birdieputt på sista hålet. Åberg var bogeyfri och gick runt på 64 slag, sex under par. Det gör att han just nu är delad fyra, endast ett slag bakom en trio spelare i topp.

Ett slag bakom Åberg befinner sig Alexander Björk som gick första ronden på 65 slag, fem under par.

Tävlingen är långt ifrån avgjord. Om Åberg fortsätter att leverera under morgondagen och helgen finns det möjlighet att 23-årige svensken blir en kandidat för Europa under Ryder Cup.

Crans-sur-Sierre GC där Omega European Masters spelas ligger på en bergsluttning – 1 500 meter över havet. Detta medför att bollen flyger något längre till följd av mindre luftmotstånd. Det innebär en liten omställning för spelarna som måsta ta fram nya slaglängder innan tävlingen, men när de väl är nedskrivna så är det i stort sett som vanligt. Senast en svensk segrade i tävlingen var 2019 – Sebastian Söderberg på 14 slag under par.

AKTUELL LEDARTAVLA


Text: Magnus Bruhn • 2023-08-31
TournyttToursvepetAlexander BjörkDP World TourLudvig ÅbergSebastian SöderbergTournyttToursvepet
Scroll to Top