Hål 8 på Landeryds Golfklubb i Vesterby Foto: Johan Sundqvist

Challenge Tour

Dags för proffsgolf på Landeryds Golfklubb

Sista veckan för Challenge Tour i Sverige – Indoor Golf Group Challenge spelas torsdag till söndag.

Text: Magnus Bruhn • 2023-08-30 Uppdaterad 2023-08-30

Förra veckan spelades Dormy Open på Askersunds Golfklubb där sydafrikanen Jacques Kruyswijk tog hem segern. Tävlingen spelades över tre ronder i stället för fyra, till följd av regniga väderförhållanden som gjorde banan ospelbar. Touren stannar nu i Sverige ytterligare en vecka när Landeryds Golfklubb agerar värd för Indoor Golf Group Challenge.

Tävlingen inleds på torsdag 31 augusti. I spelfältet finns 38 svenska spelare finns med, alla med ambitionen att erövra höga placeringar och avancera på ”Road to Mallorca”-rankingen.

Spelare att hålla extra koll på under Indoor Golf Group Challenge 2023:

Topp 20 på ”Road to Mallorca” rankingen vid säsongens slut kommer att tilldelas spelrättigheter för DP World Tour.

Adam Blommé, 27

Bäste svensk i år och ligger på en sjundeplats på Road to Mallorca. Har en andraplats, en tredjeplats och fyra topp 10-placeringar i år.

Jesper Svensson, 27

Har klättrat en placering från föregående vecka och är på en tiondeplats på Road to Mallorca. I år segrade han i B-NL Challenge Trophy i maj och säkrade därmed karriärens första seger. Utöver vinsten har Svensson en andraplats och två topp 10-placeringar under säsongen.

Rikard Karlberg, 36

En DPWT-seger i karriären och som bäst rankad 69: a i världen (2016). Har två topp 10-placeringar på Challenge Tour i år.

Kristoffer Broberg, 37

Ett välbekant namn som förra veckan missade kvalgränsen. I bagaget har Broberg fyra segrar på Challenge Tour och två vinster på DP World Tour.

Joel Sjöholm, 38

Två Challenge Tour-segrar, en andraplats och en tredjeplats på DP World Tour och totalt tio pallplatser på Challenge Tour i karriären.


Text: Magnus Bruhn • 2023-08-30
TournyttAdam BlomméChallenge TourJesper SvenssonJoel SjöholmKristoffer BrobergLanderyds GKRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top