Curtis Luck kommer förmodligen dubbel- och trippelförsäkra sig om sina starttider från och med nu. Foto: Getty Images

Korn Ferry Tour

Var på plats – men missade starttiden

Korn Ferry Tour-spelaren läste fel och tappade värdefulla rankingplaceringar.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-28 Uppdaterad 2023-08-28

Förra veckans Korn Ferry Tour-tävling  Albertsons Boise Open blev en katastrof för australiensaren Curtis Luck. Och då slog han inte ens ett slag i tävlingen utan blev diskvalificerad efter att ha missat sin starttid på torsdagen med minsta möjliga marginal. Han var på väg till tee i tron om att han skulle gå ut 07.55. Men hans starttid var 07.45 och Luck traskade in tio sekunder för sent (spelarna får vara fem minuter sena utan att bli diskvalificerade).

– Jag läste helt enkelt fel. Det var olyckligt att jag faktiskt var på plats men ändå lyckades missa tiden. Jag var på rangen och slutförde min uppvärmning och började gå mot tee 07.46, sa Luck till Golf Digest. 

Inför tävlingen var Luck rankad 59 på säsongsrankingen Points List, efter diskvalificeringen tappade han till 62:a plats.
Topp 75 behåller sina spelrättigheter på Korn Ferry Tour nästa säsong. Topp 30 får spelrättigheter på PGA Tour. Även om hans misstag var kostsamt så blickar Luck framåt.
– Columbus (näst sista tävlingen för säsongen) är min favorit på Korn Ferry. Jag dyker upp där och även nästa vecka. Det är bara att fortsätta spela på och göra vad jag kan.

Tre tävlingar återstår av säsongen, inklusive Korn Ferry TOUR Championship (5–8 oktober).
Tim Widing är bäste svensk på Points List, plats 40. Widing har fyra topp 10-placeringar på 22 starter.
Pontus Nyholm är 79:a på Points List.


Text: Olof Åsgård • 2023-08-28
TournyttCurtis LuckKorn Ferry TourTournytt
Rulla till toppen