Ludvig Åberg slutade delad fyra i Czech Masters efter en snygg avslutningsrond på 66 slag Foto: Getty Images

Tournytt

Stark avslutning av Åberg i Tjeckien

66-rond lyfte svensken till en delad fjärdeplats.

Text: Svensk Golf • 2023-08-27 Uppdaterad 2023-08-27

Efter en lite trög tredjerond på lördagen av Ludvig Åberg avslutade Eslövspelaren i stil under söndagens slutrond av D+D Real Czech Masters. 66 slag innebar ett lyft från delad 14:e till delad fjärdeplats och det är starkt, inte minst med tanke på att förutsättningarna mellan veckans bana i Tjeckien, Albatross GC, och en normal PGA Tour-bana är relativt stor. Det blev åtta birdies under slutronden och den sista från cirka fem och en halv meter på det 72:a hålet var viktig då den tog honom från en tiondeplats till en delad fjärdeplats.

Nu väntar Omega European Masters på Crans-sur-Sierre GC nästa vecka och en sista möjlighet att övertyga den europeiska Ryder Cup-kaptenen Luke Donald att Åberg är värd ett wildcard.

Också Alexander Björk kom tillbaks bra efter sin 75-rond under lördagen. 68 slag bogeyfritt sista ronden innebar 14 under par totalt och en delad 14.e plats, åtta slag bakom skrällsegraren Todd Clements från England. 26-åringen drog tidigt under dagen till med en 63-rond och hans ledning stod sig hela vägen i hans 24:e start på DP World Tour. Hans mer namnkunniga landsman Matt Wallace utmanade hela vägen i ledarbollen men kunde inte göra den sista birdies för att nå Clements 22 under. Wallace hade möjligheten från knappt tre meter på det 72:a hålet men putten smet förbi hål.

Jens Dantorp slutade delad 31:a och Sebastian Söderberg delad 62:a.


Text: Svensk Golf • 2023-08-27
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpLudvig ÅbergMatt WallaceSebastian SöderbergTodd ClementsTournytt
Scroll to Top