JoAnne Carner avslutade första ronden med en birdie. Foto: USGA via X (tidigare Twitter)

U.S. Senior Women's Open

Slog sin egen ålder i seniormajorn – för sjätte gången

JoAnne Carner, 84, slår inte långt längre men vet fortfarande hur man transporterar en golfboll från tee till hål.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-25 Uppdaterad 2023-08-25

84-åriga amerikanskan JoAnne ”Big Mama” Carner blev proffs 1970 efter en framgångsrik amatörkarriär där hon bland annat vann U.S. Women’s Amateur fem gånger. Som proffs vann hon 43 tävlingar på LPGA Tour, varav två majorsegrar i U.S. Women’s Open, 1971 och 1976. Hon var USA:s Solheim Cup-kapten 1994 och är invald i World Golf Hall of Fame (1982). 

Den här veckan spelar hon U.S. Senior Women’s Open och inledde med 80 slag första dagen och slog därmed sin egen ålder med fyra. Det räcker till en delad 83:e plats i tävlingen som leds av Catriona Matthew och Michelle McGann på tre under par. Helen Alfredsson är bästa svenska på delad elfte plats, ett över par. 

JoAnne Carner är van vid att spela på eller bättre än sin ålder. Hon har nu gjort det sex gånger i U.S. Senior Women’s Open sedan den började spelas 2018. 
– Det kändes bra. Jag har tränat mycket. Ibland slog jag bollen bra men behövde kämpa hela dagen eftersom jag missade en massa greener och slog trätreor på andraslagen hela tiden. Jag får inte höjd med min driver och kan inte justera det så jag slår rakt in i kullarna och har långa klubbor in hela tiden, sa Carner efter ronden.  


Text: Olof Åsgård • 2023-08-25
TournyttJoAnne CarnerTournyttUS Senior Women's Open
Scroll to Top