Askersunds Golfklubb utmed Vätterns norra strand är spelplats för Dormy Open 2023. Foto: Mickael Tannus

Challenge Tour

Dags för proffsgolf på Askersunds GK

Challenge Tour kommer till Sverige. Veckans tävling Dormy Open spelas på golfvaruhusets egen bana.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-22 Uppdaterad 2023-08-22

Challenge Tour-tävlingen Dormy Open spelas för tredje året i följd och efter två upplagor i Stockholm på Österåkers GK, Öster by Stenson, är spelplatsen i år Askersunds GK i södra Närke. 

Den nya spelplatsen är speciell eftersom det var här golfvaruhuset Dormy:s Mats Hedlund och Lars Johansson lade grunden för verksamheten år 1994.
2010 sålde klubben fastigheten till Johansson och Hedlund och sedan 2011 har stora investeringar i anläggningen och golfbanan genomförts. 

Challenge Tour-proffsen kommer till en välskött och vacker parkbana där flera hål spelas invid Vättern. Banan kommer spelas som par 70 och mäter endast 6 220 meter. Risk och belöning kommer förmodligen vara spelplanen för de allra flesta den här veckan. 

Intressanta spelare Dormy Open 2023:

Tävlingen inleds på torsdag 24 augusti. 34 svenska spelare finns med i fältet. Däribland: 

Adam Blommé, 27
Sveriges bäst spelare i år på Challenge Tour. Ligger på sjunde plats i säsongsrankingen Road to Mallorca. Har en andraplats, en tredjeplats och totalt fyra topp 10-placeringar i år. 

Jesper Svensson, 27
Ligger på elfte plats i Road to Mallorca och tog hem karriärens första CT-seger i B-NL Challenge Trophy i maj. Det har även blivit en andraplats för Svensson den här säsongen.

Rikard Karlberg, 36
En DPWT-seger i karriären och som bäst rankad 69:a i världen (2016). Har två topp 10-placeringar på Challenge Tour i år. 

Kristoffer Broberg, 37
Slutade delad åtta i förra veckans CT-tävling i Finland. Har vunnit fyra gånger på Challenge Tour och två gånger på DP World Tour.

Joel Sjöholm, 38
Två Challenge Tour-segrar, en andraplats och en tredjeplats på DP World Tour och totalt tio pallplatser på Challenge Tour i karriären.


Text: Olof Åsgård • 2023-08-22
TournyttAskersunds GKChallenge TourDormy OpenTournytt
Rulla till toppen