Anna Nordqvist efter sista ronden i AIG Women's Open. Foto: Christer Höglund

AIG Women's Open

Många svenskor väntas i Solheim Cup

Anna Nordqvist hoppas Caroline Hedwall får ett wild card.

Text: Roger Andersson • 2023-08-13 Uppdaterad 2023-08-13

Det lär bli minst tre, kanske hela fem svenskor i det 12 spelare starka europeiska lag som ska ta sig an USA i Solheim Cup. Matchen spelas 22-24 september på Finca Cortesin i spanska Andalusien.

Europas kapten Suzann Pettersen kan glädjas åt ett att ett antal riktigt bra spelare också spelat sig in i laget, är högt upp på världsrankingen och att hon då har lite friare fyra egna val.

Det finns tre sätt att ta sig in i laget. Dels genom europeiska Solheim Cup-rankingen, dels världsrankingen och dels genom att bli ett av kaptenens fyra val.

Maja Stark och Linn Grant lär med säkerhet komma med genom rankingen, Anna Nordqvist antingen genom ranking eller som val och Madeleine Sagström högst troligt genom val och det finns en chans för Caroline Hedwall att bli vald av Pettersen. Alla minns ju Carros insats för 10 år sedan. Sista chansen att ta sig in i laget är vid nästa veckas LET-tävling i Nordirland.

  • – Klart att jag vill spela, det är ju en ära men också superkul. Men som sagt, det går inte att hålla på och prata om det, blir lätt fel fokus. Det är bara att låta klubborna tala och se om det räcker, sade Caroline Hedwall tidigare i veckan.

En som gärna ser Hedwall i laget är förstås Anna Nordqvist som kommer att spela men också är vicekapten. Det var ju Anna och Carro som hade show i Denver för 10 år sedan.

  • – Som det ser ut nu är det minst tre svenska spelare men jag tror på fem. Klart det vore kul att lira med Carro igen, vi har ju gjort det bra och passar ihop, sade Anna och sken upp.

Hennes avslutningsrond på AIG Women’s Open var stabil, på par och ett under för tävlingen, vilket betyder en delad 16:e plats. Nu blir det ett avbrott från golf hemma i Sverige, sedan tävling i Holland och Solheim Cup.

I samma vecka spelas Solheim Junior Cup på närliggande La Zagaleta Där räknar vi med att det finns två svenskor som kommer med i laget, Meja Örtengren från Landeryd och Nora Sundberg, Stockholms GK.


Text: Roger Andersson • 2023-08-13
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistCaroline HedwallSolheim CupSuzann PettersenTournytt
Rulla till toppen