Stora delar av staden som Collin Morikawas pappa kommer ifrån har brunnit ner. Foto: Getty Images

Morikawa skänker 1 000 dollar per birdie till Maui

Tvåfaldige majorvinnaren är förkrossad över bränderna.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-11 Uppdaterad 2023-08-11

I tisdags utbröt kraftiga skogsbränder på Maui, Hawaiis näst största ö. Hittills har cirka 50 personer dött, tusentals befaras försvunna, närmare 300 byggnader har skadats eller brunnit ner och USA har kallat in militären för att hjälpa till med evakuering. Händelserna beskrivs som apokalyptiska.

Collin Morikawa har hawaiianska rötter och hans pappa drev restaurang i Lahaina som är en av de branddrabbade städerna på Maui. 

Den här veckan spelar Morikawa PGA Tours första slutspelstävling – FedEx St. Jude Championship. Inför tävlingen skrev amerikanen på Instagram att han kommer skänka 1 000 dollar för varje birdie han gör den här veckan och i resten av slutspelet (totalt tre tävlingar) till offren. 
– Det är förödande. Före och efter-bilderna är hjärtkrossande och att veta att all släkt på min pappas sida växte upp där. Vi besökte platsen som barn och det är en speciell plats. Att se att så många dött… jag har inga ord… jag vill göra många birdies för dem, sa Collin Morikawa inför veckans tävling. 

Första ronden stod han för sex birdies och är delad trea inför andra ronden på totalt fem under par och två slag bakom ledande landsmannen Jordan Spieth.

Morikawa, som vann PGA Championship 2020 och The Open 2021, är rankad 22:a i FedExCup inför den här veckan och även 22:a i världen. 

Vincent Norrman är ende svensk som tagit sig till slutspel. Svensken är delad 15:e, tre under par, inför fredagsronden. 


Text: Olof Åsgård • 2023-08-11
TournyttCollin MorikawaPGA TourTournytt
Rulla till toppen