Anna Nordqvist från Walton Heaths fruktade ruff. Foto: Christer Höglund

AIG Women's Open

Stabil start av Nordqvist

2021 års mästarinna är bra med efter första ronden av AIG Women's Open. Sämre start för amatörvärldsettan Ingrid Lindblad.

Text: Roger Andersson • 2023-08-10 Uppdaterad 2023-08-10

SURREY. Anna Nordqvist öppnade årets sista major med riktigt bra spel, 72 slag, på par, och tätkänning. Det kunde ha varit ledning om några bra puttar inte lagt sig retfullt nära hålkant.

– Kändes bra hela dagen, spelade bra långa slag i vind som skiftar. Förhoppningsvis kan jag hålla i alla dagar, då kan det bli en kul helg, säger Nordqvist.

En kul vecka är nog precis vad Eskilstunas stolthet behöver. Det har varit tufft  både på och utanför golfbanan och snart väntar nya tuffa veckor, 16 weeks of Hell. Träningsprogrammet som enkelt uttryckt byter ut kroppsfett mot muskler, ger styrka och ny energi.
– Min hälsa har inte varit den bästa i år av olika anledningar. Behöver lite mer energi. Tony Andersson (programmets grundare) bor ju i Eskilstuna och jag har kompisar som kört. Vill ha en utmaning och ska börja mot slutet av säsongen. Tony redan hjälpt lite med rutiner och träningspass. De flesta veckorna ligger under min försäsongsträning. Kör hela programmet så jag blir nog inte en rolig kompis under den tiden, säger Nordqvist med ett jätteleende.

Själva spelet då?
– På trean slog jag en bra järnfemma och sänkte från sex meter. Treputtade nästa hål för bogey, gjorde birdie på 13 i tuff vind, slog spoon in. Jag hade en bra drive på 14 men fastnade i ljungen där man absolut inte vill vara, fick hacka ut bollen över green. Bogey där men sedan bra birdie på 16”

Nöjd?
– Ja, bra bollträff och slog bra långa slag. Tuff start med hård vind så tidigt på morgonen, men helt ok. Hade ju dessutom lite oflyt med några puttar som var riktigt nära. Kan jag hålla i det här så blir det nog kul.

En mardrömsstart på veckan fick Ingrid Lindblad. Dubbelbogey på första hålet följdes upp av bogey. Tre treputtar första nio. Men amatörvärldens etta samlade ihop sig och hämtade igen två slag på sista nio. Slutade på 75 slag, tre över.
– Iskall putter i början, treputtadetvå första och även nionde, då från en och en halv meter, vilket var irriterande. Men en birdie och några bra räddningar sista nio gjorde att jag kom in ett under just sista nio, så det var skönt. Nu ska jag träna lite drivar, tenderar att slå ut drie åt det håll vinden blåser. Behövs väl knappt sägas att jag ska träna puttning också, säger Lindblad.

AIG Women’s Open rond 1:

1. Ally Ewing, USA, -4

D19. Caroline Hedwall, -1
D33. Anna Nordqvist, E
D33. Maja Stark, E
D60. Linn Grant, +1
D60. Linnea Ström, +1
D60. Johanna Gustavsson, +1
D114. Ingrid Lindblad, +4
D114. Lisa Pettersson, +4
D114. Madelene Sagström, +4

AKTUELL LEDARTAVLA


Text: Roger Andersson • 2023-08-10
TournyttAIG Women's OpenAnna NordqvistTournyttWalton Heath
Rulla till toppen