Jon Rahm har det bra på banan och i plånboken. Mellan hålen och ronderna vill han ha det bättre. Foto: Getty Images

PGA Tour

Fler toaletter högst upp på Rahms önskelista

”Jag vet att det låter galet, men jag kan inte välja när jag behöver gå på toaletten.”

Text: Olof Åsgård • 2023-08-09 Uppdaterad 2023-08-09

Världstrean Jon Rahm talade med pressen inför veckans PGA Tour-tävling – FedEx St. Jude Championship – som är den första av tre slutspelstävlingar. Spanjoren fick frågor om prispengar, vilka förändringar han vill se på touren och vad han hoppas blir utfallet i de förhandlingar som sker mellan PGA Tour och PIF (saudiska statens investeringsfond). Så stora frågor ville inte Rahm diskutera.

– Vi har ingen aning om vad som kommer ske. Vi sitter inte med i de samtalen. Och de som gör det har till januari på sig att förhandla.

Men enklare förändringar ville han gärna gå in på i detalj.

– Mina prioriteringar är klart lägre. Jag förstår att det här kommer låta dumt men vad sägs om att ha en toalett på varje hål. Jag vet att det låter galet, men jag kan inte välja när jag behöver gå på toaletten. Jag har påtalat detta för touren flera gånger och det är de små sakerna som skulle göra touren bättre. 

Rahm vill också se att alla tävlingar på touren, inte bara de stora, har bra matutbud, gym och överlag bättre faciliteter för spelarna.

John Rahm har vunnit fyra tävlingar den här säsongen, inklusive The Masters på Augusta National. 28-åringen leder FedExCup och är rankad trea i världen bakom Scottie Scheffler och Rory McIlroy.

70 spelare är med i veckans slutspelstävling, däribland svenske Vincent Norrman som är 68:a på FedExCup-listan. Till nästa veckas BMW Championship bantas fältet ner till 50 spelare och därefter till 30 i Tour Championship 24–27 augusti. De 30 bästa spelar sedan om totalt 75 miljoner dollar, motsvarande 738 miljoner kronor. Vinnaren får en bonus på 177 miljoner kronor. Tidigare i veckan meddelade PGA Tour att förstaplatsbonusen höjs till 246 miljoner kronor till nästa säsong.


Text: Olof Åsgård • 2023-08-09
TournyttJon RahmPGA TourTournytt
Rulla till toppen