Maja Stark tog en fin delad fjärdeplats i Women's Scottish Open och fick också notera en hio på det sjätte hålet Foto: Getty Images

Stark fyra efter läcker hole-in-one

Tre svenskor slutade topp-tio i majorgenrepet i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-06 Uppdaterad 2023-08-06

Det blev visserligen ingen svensk seger i Women’s Scottish Open. Men Maja Stark slutade på en fin delad fjärdeplats och fick dessutom se sitt utslag på det sjätte hålet gå direkt ner i koppen. Segern gick återigen till fransyskan Céline Boutier, som ju förra veckan också vann sin första majortitel i Evian Championship, och fransyskan, som tidigare bara tagit två segrar på LPGA Tour i karriären, har nu tagit tre segrar bara under 2023.

– Det har varit väldigt bra veckor för mig och segern i mars betydde mycket för mitt lugn och mitt självförtroende då jag väntat ganska länge på den segern, sa en nöjd Boutier efter segern.

Hon slutade 15 under par efter 70 slag (-2) sista ronden. På andraplats på Dundonald LInks slutade sydkoreanskan Hyo Joo Kim på 13 under par och kinesiskan Ruoning Yin blev trea på tolv under par.

– Jag hade verkligen inte mitt bästa spel idag utan fick kämpa mig genom ronden, sa Boutier.

Maja Stark avslutade med en birdie på sista hålet för 71 slag sista ronden och en fin delad fjärdeplats, fyra slag bakom fransyskan. Höjdpunkten var naturligtvis hennes hole-in-one på det sjätte hålet.

Caroline Hedwall avslutade också bra med 67 slag under lördagen och sedan en 69-rond på söndagen för en delad sjätteplats på tio under par.

– Jag är jättenöjd med dagen och tre under känns som en bra score. Varje tävling är en ny vecka men det är klart att det känns bra för självförtroendet inför nästa vecka, sa Hedwall.

Women’s Scottish Open var genrep inför nästa veckas major, Women’s British Open, damernas femte och sista major för året. Och ett flertal svenskor lär åka till Walton Heath med gott självförtroende. Madelene Sagström fick en mindre kul avslutning på ronden med två sena bogeys men totalt sett var hennes delade niondeplats ett tydligt formbesked. Linn Grant avslutade med 70 slag för sex under par och en delad 20:e plats medan Linnea Ström delad 24:e plats efter 71 slag sista ronden.


Text: Martin Strömberg • 2023-08-06
TournyttCaroline HedwallCéline BoutierLadies European TourLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen