Ludvig Åberg är delad sjua inför helgens spel i Wyndham Championship Foto: Getty Images

Ny 66-rond av Åberg – fyra slag från ledning

Behöver en seger för att ta sig till FedEx Cup-slutspelet.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-05 Uppdaterad 2023-08-05

Wyndham Championship är sista tävlingen innan FedEx Cup-slutspelet och många av rubrikerna handlar om vilka som ska ta sig in bland de 70 främsta på listan och därmed kvalificera sig för FedEx St. Jude Classic nästa vecka i Memphis. Båda svenskarna David Lingmerth och Henrik Norlander missade kvalgränsen på Sedgefield CC och därmed också slutspelet. Duon får sikta in sig på de sju hösttävlingarna som börjar i september. För Ludvig Åbergs del innebär Wyndham Championship egentligen bara möjligheter. Han har redan spelrättigheterna klara för hela nästa säsong men samtidigt skulle en seger här ta honom rakt in i slutspelet med alla möjligheter som det innebär. Han är på 146:e plats på FedEx-listan inför veckan och behöver en seger för att ta sig in topp-70.

På fredagen gick Åberg runt på 66 slag för andra dagen i rad och med åtta under par är han fyra slag bakom ledande amerikanen Russell Henley. Svensken har varit bäst i hela fältet från tee där han tjänat nästan 3,5 slag mot övriga spelare men missat lite för många greener så här långt. Puttningen är klart godkänd och han är 25:a i statistiken över strokes gained på greenerna.

– Det är inte den enklaste banan. Man måste hålla bollen i fairway för ruffarna är ganska sega. Men träffar man fairways så har man möjligheter att göra bra resultat, den är rättvis, sa Åberg om Sedgefield CC efter första ronden.

Också Vincent Norrman och Alexander Norén klarade kvalgränsen i Wyndham. Norén gick runt på 66 slag (-4) andra ronden och var bäst i hela fältet på greenerna där han tjänade 4,53 slag mot övriga. Däremot tappade han 1,09 slag från tee till green. Med två under totalt delar Norén 52:a plats inför helgens spel och han behöver två riktigt vassa ronder för att ta sig in topp-70. Troligen behöver Norén minst vara topp-3. Han rullade bland annat i den här putten för eagle på det 15:e hålet.

Norrman har större marginaler. Han är 66:a på listan inför veckans tävling och då många spelare strax utanför topp-70 missade kvalgränsen kan det beroende på övriga resultat räcka med att Norrman slutar någonstans där han är placerad just nu för att hålla sig kvar. Han delar 52:a platsen med Norén på två under par efter 36 spelade hål.


Text: Martin Strömberg • 2023-08-05
TournyttAlexander NorénFedex CupLudvig ÅbergPGA TourRussell HenleyTournyttVincent NorrmanWyndham Championship
Rulla till toppen