Ludvig Åberg och Vincent Norrman hakade på direkt uppe i täten under första ronden av veckans Wyndham Championship Foto: Getty Images

Åberg och Norrman skuggar täten i Wyndham

Sista möjligheten att spela sig in i FedEx Cup-slutspelet började bra.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-04 Uppdaterad 2023-08-04

Veckans Wyndham Championship är sista möjligheten att spela sig in i FedEx Cup-slutspelet. För Ludvig Åbergs del är det seger som gäller för att ta sig in bland de 70 främsta på Order of Merit som får spela första slutspelstävlingen, FedEx St. Jude Championship, nästa vecka. Efter tio hål första ronden var Åberg ett över men på vägen in kom en mäktig slutspurt där Åberg gick fem under par för en slutlig 66-rond (-4). Svensken är fyra slag bakom ledande Russell Henley som gick runt på 62 slag. Åberg har sedan tidigare spelrättigheterna för 2024 klara och behöver inte oroa sig över sin plats på PGA Tour nästa år oavsett hur det går under slutet av säsongen.

För Vincent Norrman ser veckans förutsättningar annorlunda ut. Han är 66:a på rankingen och inne i FedEx St. Jude Classic om han behåller den positionen och segern i Barbasol Championship innebär att han har de närmaste två åren säkrade. Norrman inledde också han ned 66 slag första ronden i Wyndham Championship efter sex birdies och två bogeys.

För Åbergs del var det puttningen som stack ut mest och svensken tjänade 3,26 slag mot övriga på greenerna, vilket var näst bäst i hela startfältet. Som vanligt var spelet från tee stabilt och Åberg hämtade in 1,23 slag mot fältet där.

Vincent Norrman träffade 89 procent av greenerna och puttade också han mycket bra. Norrman tjänade 2,70 slag mot fältet med puttern. Som här när han rullar i en sexmetersputt från foregreen på det 15:e hålet.

Övriga svenskar hade det tuffare under första ronden på Sedgefield Country Club. Alexander Norén ligger 102:a på FedEx-listan och behöver en bra placering, men det blev en rond på 72 slag (+2) första ronden. Samma resultat hade Henrik Norlander som är 138:a på Order of Merit inför tävlingen. För David Lingmerths del blev det en inledande rond på 73 slag (+3). Lingmerth är på 74:e plats på rankingen inför veckan.


Text: Martin Strömberg • 2023-08-04
TournyttAlexander NorénDavid LingmerthHenrik NorlanderLudvig ÅbergPGA TourRussell HenleyTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen