Medelene Sagström inledde veckans Women's Scottish Open med en fin 66-rond vilket räcker till en andraplats Foto: Getty Images

Sagström efter 66-ronden: ”Jag gillar att visa upp mig”

Tydligt formbesked av svenskan första dagen i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-03 Uppdaterad 2023-08-03

Madelene Sagström har länge setts som en given spelare i höstens Solheim Cup. Men efter en sommar där resultaten till stor del lämnat en del övrigt att önska spelar hon nu för att visa kaptenen, Suzann Pettersen, att hon förtjänar en plats. Efter första ronden av Women’s Scottish Open, är svenskan på andra plats. Sagström inledde starkt från tionde hålet med tre raka birdies, det kom visserligen en bogey på ettan (Sagströms tionde hål) men det blev också fyra birdies till på Dundonald Links under torsdagen för en rond på 66 slag (-6), framför ögonen på Pettersen.

– Jag gillar att visa upp mig så det är trevligt. Om jag spelar bra så ger jag mig själv chansen att ta en plats i laget. Jag tänker på Solheim Cup men det är inte mitt enda fokus, jag försöker också att hitta mitt bästa spel. Man vill inte komma till Solheim Cup och vara ur form utan jag försöker att hitta bra spel och hoppas därigenom få till bra resultat, förklarade Sagström efter första ronden.

Sagström är två slag bakom ledande japanskan Hinako Shibuno och svenskan var nöjd med spelet under första ronden på en bana som är ovanligt mjuk för att vara normal linksgolf.

– Jag slog en del riktigt bra järnslag idag och höll drivern i spel även om jag inte slog den fantastiskt. Jag gav mig själv en del enkla puttar och totalt sett en ganska behaglig rond, sa Sagström.

Bara ett slag bakom Sagström finns näst bästa svenska första ronden, Caroline Hedwall, på 68 slag (-4). Hedwall undvek tappade slag och träffade 14 greener under en stabil rond. Ytterligare ett slag bakom Hedwall finns Maja Stark på delad sjätteplats med 69 slag (.3) och Linnea Ström delar tiondeplatsen med 70 slag (-2). Linn Grant inledde med en rond på 71 slag (-1) och delar 16:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2023-08-03
TournyttCaroline HedwallDundonald LinksHinako ShibunoLadies European TourLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournyttWomen's Scottish Open
Rulla till toppen