Det kommer att bli ett rejält tålamodstest för Linn Grant och övriga spelare under veckans Women's Scottish Open Foto: Getty Images

Grant om skotska vinden: ”Slagen kan hamna var som helst”

Svenska succéduon tillsammans igen under veckan i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2023-08-03 Uppdaterad 2023-08-03

Det väntar ett par viktiga veckor för damerna på LPGA Tour och Ladies European Tour. Under torsdagen inleds Women’s Scottish Open på Dundonald Links på klassisk golfmark strax norr om Troon. En stor tävling i sig men för många spelare är det en sista möjlighet att förbereda sig för nästa veckas major, Women’s Open, som i år spelas på Walton Heath, vars främsta kännetecken är den ljung som växer utmed banan, men som definitivt har element som kan liknas vid en inlandslinks.

För Linn Grant blir veckan lite som att åka tillbaks till sina rötter då hennes farfar James Grant härstammar från Inverness i norra Skottland.

– Jag har aldrig varit i Inverness men det vore coolt att åka dit. Jag hoppas att pappa tar med mig dit, det är nog bästa chansen, sa Grant inför veckans Scottish Open.

Inspelsdagarna på Dundonald Links har präglats av klassiskt brittiskt väder med hårda, nyckfulla vindar. Det kommer att krävas både stort tålamod och starkt psyke för att orka spela 72 hål i tuffa förhållanden på en linksbana där inte all studsar kommer att bli som man vill.

– Jag är lite skräckslagen, särskilt efter vinden därute idag. Det är inte så att jag håller på med några ändringar i svingen men jag försöker att träna på att slå bra slag och det är inte det lättaste att göra i hård vind. Det känns som ett bra slag ändå kan hamna var som helst om man har vinden rakt i ansiktet och sätter lite skruv på den så kan den bara dra iväg. Man får acceptera det och ta det för vad det är.

Foto: Tristan Jones/LET

Under veckan i Skottland har Grant också fått nygammal rumskamrat. Hon bor tillsammans med Maja Stark som hon har bott tillsammans med så många gånger tidigare, men inte lika ofta på senare tid.

– Det känns som att vi är tillbaks på landslagstiden. De hade inget rum med två sängar så hon ligger på en madrass vid mina fötter vilket är gulligt. Vi ligger och pratar i sängen sedan helt plötsligt kommer vi på att vi måste sova. Det är riktigt kul och tar fram gamla minnen igen.

Grant är nu rankad på 20:e plats på Rolex Rankings och ligger trea på Race to Costa del Sol, Ladies European Tours Order of Merit. På LPGA Tours motsvarighet, Race to CME Globe, är Grant just nu på 19:e plats.

Utöver Grant och Stark finns ytterligare tio svenska spelare på plats för veckans Women’s Scottish Open, som ni även kan följa via svenskgolf.se.

Här hittar ni veckans ledartavlor


Text: Martin Strömberg • 2023-08-03
TournyttLadies European TourLinn GrantLPGA TourMaja StarkWomen's British OpenWomen's Scottish Open
Rulla till toppen