Tiger Woods har utsetts till sjätte spelarrepresentant i PGA Tours Policy Board Foto: Getty Images

Tiger Woods nya roll inom PGA Tour

Woods: "Jag är hedrad över att få möjligheten"

Text: Svensk Golf • 2023-08-02 Uppdaterad 2023-08-02

Tiger Woods har inte spelat någon tävling sedan The Masters i april då han visserligen klarade kvalgränsen, men sedan bröt tävlingen som präglades av regn och svåra förhållanden. Han opererade strax därefter sin högra vrist och har sedan dess ägnat sig åt rehab. Det har inte lämnats några uppgifter om och i så fall när Woods kommer att återvända till golfbanan i tävlingssammanhang.

Däremot har Tiger Woods nu accepterat en ny roll som spelarrepresentant i PGA Tours Policy Board. Han blir den sjätte spelaren där och tillsammans med Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati, Rory McIlroy och Webb Simpson föra spelarnas talan. Övriga som ingår är Ed Herlihy, Jimmy Dunne, Mark Flaherty, Mary Meeker och PGA of America-chefen John Lindert.

Tillsättandet av Woods är en konsekvens av den kritik som riktats mot PGA Tour för att vara toppstyrd och inte vara tillräckligt bra på att informera och involvera sina medlemmar, spelarna. Enligt en ny överenskommelse ska inga viktiga beslut kunna fattas utan inflytande av spelarrådet och det gäller också det framtida arbetet med att skapa en överenskommelse med PIF (saudiska statens investeringsfond) och DP World Tour.

– Jag är hedrad över att få möjligheten att representera spelarna på PGA Tour. Det är en kritisk period för PGA Tour och vi spelare kommer att göra vårt bästa för att se till att alla framtida förändringar kommer att göras med spelarnas, sponsorernas, aktieägarnas och fansens bästa i åtanke. Vi spelare vill tacka Jay Monahan och PGA Tour för att de tar spelarnas kritik på allvar och han har mitt fulla förtroende. Vi ser fram mot att sitta ner och arbeta för att rätt beslut ska fattas framöver, skriver Woods i ett uttalande.


Text: Svensk Golf • 2023-08-02
TournyttJay MonahanPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen