Linn Grant är på delad 14:e plats inför sista ronden av Evian Championship Foto: Getty Images

Grant: ”Det går att skjuta lågt här”

Nordqvist och Grant bästa svenskor inför sista ronden av Evian Championship.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-29 Uppdaterad 2023-07-29

Det blev en fuktigare, men något mer lättscorad, tredje dag av Evian Championship. Nelly Korda gick runt på 64 slag (-7) och klättrade upp till en delad femteplats inför sista ronden, sex slag bakom ledande hemmaspelaren Celine Boutier.

För svenskorna blev det en okej dag, men ingen lyckades riktigt haka på allra längst upp i täten. Närmast är Anna Nordqvist och Linn Grant som båda är tre under par och åtta slag bakom Boutier. Nordqvist hade 68 slag (-3) under lördagen och Grant 70 slag (-1). Det var framförallt puttningen som inte riktigt ville falla på plats för Grant under tredje ronden. Nordqvist och Grant delar ändå 14:e plats inför avslutningen på söndagen.

– Jag tycker att jag spelade bättre än vad scoren blev. Jag fick inte i några puttar idag men hoppas på lite bättre flyt i morgon. Jag känner inte riktigt att jag har självförtroende i slagen, jag gick och väntade på birdies men det blev inte så många, bara två stycken, sa Grant efter ronden till Viaplay.

Totalt hade Grant 15 greenträffar och 32 puttar på lördagen.

Inför sista ronden hoppas hon på bättre flyt på greenerna och att hon hittar lite starkare självförtroende i spelet överlag till sista ronden. Under fjolårets Evian Championship gick Grant sju under par sista ronden och slutade delad åtta.

– Det går att skjuta lågt här, jag har gjort det förut. Jag ska föröska gå ut och vara lite mer aggressiv i morgon.

Johanna Gustavsson hade lördagens bästa svenska score med 67 slag (-4) och klättrade till en delad 23:e plats på ett under par totalt, tio slag bakom ledande Boutier. Pernilla Lindberg är delad 39:a inför slutronden och Linnea Ström delad 47:a.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-29
TournyttAnna NordqvistCeline BoutierEvian ChampionshipJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLinnea StrömLPGA TourNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen