De tre medaljöserna i årets individuella EM för damer Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

EM-brons till Lindblad

Det blev Spaniens dag på Tegelberga GK när EM avgjordes.

Text: Svensk Golf • 2023-07-29 Uppdaterad 2023-07-29

Ingrid Lindblad, Ringenäs, avslutade individuella EM med en rond på 71 slag (par). Det räckte till slut till en tredjeplats efter två spanjorskor.

– Jag tycker att det var ganska tufft därute. Jag slog inte bollen jättebra och träffade inte så många fairways, så det blev mest till att kämpa för par och så fick jag inte i så många birdies. En tredjeplats är inte helt tråkigt, säger Ingrid Lindblad om den avslutande ronden.

Med fyra hål kvar såg det ut att handla om tre spelare som hade möjligheten att knipa EM-guldet. Lindblad och spanjorskan Julia Lopez Ramirez i ledarbollen var i det skedet något slag efter ledande Carla Bernat Escuder, också hon från Spanien.

Lopez Ramirez treputtade hål 15 och tappade ytterligare på ledningen. Men det skulle ändå till slut visa sig vara hennes dag. Hon avslutade med tre raka birdies och säkrade segern två slag före sin landslagskompis Escuder. Lindblad tvingades nöja sig med ett brons.

– Jag började dagen med att vara riktigt nervös för jag skulle spela med Ingrid och hon är riktigt bra spelare och det var även en hel del publik. Så min första sving var inte så bra, men sedan kom jag i gång. Jag hade riktigt roligt och det var mycket bogey, birdie, birdie, bogey. Men att göra birdie de tre sista var grymt bra, säger nyblivne Europamästarinnan Julia Lopez Ramirez.

En titt i Julias scorekort ger henne rätt att det var en del upp och ned. Hon gjorde åtta birdies den avslutande ronden, skillnaden mot gårdagen då hon satte banrekord med 63 slag var några bogeys.

Segerreceptet var ett offensivt spel byggt på att vara riktigt lång från tee och bra puttning. Hon gjorde 16 birdies de avslutande två ronderna.

Som en följd av segern i individuella EM får Julia starta i AIG Women´s Open. Till Walton Heath där årets sista major avgörs vill även Ingrid. Hon kommer att spela kval under måndagen i tävlingsveckan och får där sällskap av en handfull andra svenska landslagsamatörer.


Text: Svensk Golf • 2023-07-29
TournyttAmatörgolfCarla Bernat EscuderEMIngrid LindbladJulia Lopez RamirezTegelberga GKTournytt
Scroll to Top