Pernilla Lindberg och Linn Grant har gett sig själva utmärkt utgångsläge inför de avslutande 36 hålen i Evian Championship Foto: Getty Images

Grant och Lindberg fem från täten i Evian

Fem svenska spelare klarade kvalgränsen i årets fjärde dammajor.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-28 Uppdaterad 2023-07-28

Årets upplaga av Evian Championship har så här långt bjudit på riktigt svåra förhållanden. Periodvis ordentlig vind, ganska jobbiga ruffar och arrangörernas ofog att ställa undan pinnarna på riktigt svåra platser gjorde andra dagen till en riktigt tuff historia. Ledarscoren efter 36 hål ligger på sju under par av hemmaspelaren Celine Boutier. Fransyskan har aldrig lyckats särskilt bra i Evian men den här veckan har hon verkligen fått spelet att stämma, efter 36 hål har hon bara missat sex fairways och sex greener på väg mot 66-69.

– Det var inte enkelt idag. Historiskt så har jag satt för mycket press på mig själv här hemma, men är det något jag lärt mig så är det vikten av att fokusera på jobbet och inget annat, sa en nöjd Boutier efter ronden.

På andra plats efter två ronder finns japanskan Yuka Saso (67-69) och thailändskan Patty Tavatanakit (69-67). Tavatanakit hade andra dagens bästa score med fyra under par.

– Jag vägrade låta mig påverkas av förhållandena och bara kämpade på och höll humöret uppe. Jag fick en tung start men det vände och jag älskar det här stället. Vattnet, maten och människorna får mig att bli lite lyckligare, sa thailändskan efter sin rond.

För svensk del fick vi fem spelare med oss förbi kvalgränsen. Bäst efter 36 hål är Pernilla Lindberg (68-72) och Linn Grant (69-71). Båda är två under par och bara fem slag bakom ledande Boutier. Lindberg hade en ganska händelsefattig rond med säkert spel och bara en birdie och två bogeys. För Grants del var motsvarande siffror fyra birdies och fyra bogeys. dagens största kliv för svensk del tog Anna Nordqvist som avancerade från plats 64 till en delad 22:a plats. Nordqvist gick runt på 70 slag (-1) och är på par totalt för tävlingen.

Linnea Ström (73-72) och Johanna Gustavsson (70-75) tog sig också vidare till helgens spel på delad 52:a plats. Kvalgränsen såg länge ut att gå mot fem över par men den stannade till slut på fyra över. På grund av ett annalkande oväder kommer spelet att inledas tidigare under lördagen och sändningarna startar redan 08.30 på Viaplay.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-28
TournyttAnna NordqvistCeline BoutierEvian ChampionshipEvian Resort GCJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLinnea StrömLPGA TourPatty TavatanakitPernilla LindbergTournyttYuka Saso
Rulla till toppen