Ingrid Lindblad jagar sin lagkamrat från Louisiana State University på Tegelberga. Foto. Göran Söderqvist.

Tournytt

Stark start av Lindblad i EM

Delar andraplatsen efter onsdagens övertygande 69-rond.

Text: Svensk Golf • 2023-07-26 Uppdaterad 2023-07-26

Tegelberga Golfklubb antog en krävande skepnad under första dagens spel av individuella EM, där endast spelarna som återfinns bland de tio främsta lyckades gå under par.

Leder efter första dagen gör Carla Tejedo Mulet, Spanien, som gick runt på 67 slag (-4).  Spanjorskan är sedan tre år tillbaka lagkamrat med Ingrid Lindblad på Louisiana State University.

Den svenska världsettan på amatörrankingen stod också för en mycket lovande start, och gick runt på 69 slag (-2) vilket innebär en delad andraplats inför andra ronden.

– Det var ganska kämpigt, det gäller att ha koll på sin skruv i bollen och sina längder för det är 2-3 klubbors vind. Vi gick ut kvart över åtta i morse och det blåste men inte lika mycket som det gör nu. Jag träffade ändå ganska många greener, hade många tvåputtar och så fick jag i ett par 4-5 metersputtar för birdie under första nio. Jag skulle vilja säga att jag är ganska nöjd med spelet, säger Ingrid Lindblad.

Nora Sundberg återfinns också bland de fem spelarna som delar andraplatsen.

-Det var bra, det var inte så blåsigt som det är nu. Det är tufft, lång bana och snabba greener men det var kul. Det är kul att var i toppen, lite oväntat. Jag tänkte bara att jag skulle göra många par och så fick jag i någon putt, så det gick bra. Jag tror det är viktigt att hålla sig på banan, träffa greenerna och man kommer inte att ha så korta birdieputtar, säger Nora Sundberg.

Tre ronder återstår av mästerskapet, där kvalgränsen dras efter 54 hål. På lördagen spelar sedan de 60 bästa samt delningar vidare, där en plats i majorn AIG Women´s Open hägrar vid sidan av den åtråvärda pokalen.


Text: Svensk Golf • 2023-07-26
TournyttIngrid LindbladNora SundbergTournytt
Scroll to Top