Det var under en tävling på PGA Tour Canada som Justin Doeden manipulerade sitt scorekort efter ronden Foto: Getty Images

Tourspelare erkänner fusk – ber om förlåtelse

Manipulerade scorekortet i efterhand.

Text: Svensk Golf • 2023-07-25 Uppdaterad 2023-07-25

Det var under förra veckans Commissionaires Ottawa Open på PGA Tour Canada som den tråkiga incidenten inträffade, enligt Golf Digest. Det rådde oenighet kring 28-åriga Justin Doedens scorekort under andra ronden där en annan spelare menade att Doeden haft sju slag i på det avslutande par 5-hålet medan Doeden själv hävdade att han gjort par. Medan händelsen utreddes så drog sig Doeden ur tävlingen och lade senare själv ut ett twitterinlägg där han erkände att han fuskat. Han bad samtidigt om förlåtelse.

Ett par på avslutningshålet hade tagit Doeden till rätt sida om kvalgränsen. Men enligt medspelarna slog Doeden sitta andraslag i vattenhindret kort om green för att därefter droppa, slå fjärdeslaget i greenbunkern och sedan tvåputta för en dubbelbogey. När spelarna sedan skulle signera sina kort godkände Doeden sin dubbelbogey men bad sedan sin medspelare om att få tillbaks kortet för att kontrollera ett par saker. När PGA Tour Canada sedan tittade närmare på kortet kunde man se att sjuan raderats och ändrats till en femma.

Det är ännu inte klart vilken eventuell påföljd Justin Doeden kommer att få då händelsen utreds av PGA Tour Canada.


Text: Svensk Golf • 2023-07-25
TournyttJustin DoedenPGA Tour CanadaTournytt
Rulla till toppen