Henrik Stenson gick två över par första ronden i The Open. Foto: Getty Images

The Open Championship

”Svårt att spela 18 hål links utan att vara i en pottbunker” 

Kostsamma bunkerbesök för Stenson första ronden.

Text: Olof Åsgård • 2023-07-20 Uppdaterad 2023-07-20

Det började redan på första utslaget då Henrik Stenson, 47, slog en tillsynes perfekt spoon från tee. Men bollen rullade lite för mycket och slank ner i fairwaybunkern till vänster. Det blev bogey på hålet och första dagens spel i årets The Open Championship gick inte riktigt som Henrik Stenson hoppats på. Han kom till Royal Liverpool med gott mod och en känsla att han kunde få till ett bättre The Open än de senaste två åren då han missat kvalgränsen. 

Stenson inledde årets upplaga med 73 slag, två över par. Spelet kändes okej men det blev ett par för många misstag under relativt gynnsamma väderförhållanden.
– Några dåliga slag från min sida som ledde till bogey. Lite missflyt också där jag slår tre ganska bra utslag på 1, 15, 16 som droppar ner precis i bunkern. De tre bunkerbesöken kostar tre slag, tar vi bort dem är det absolut ingen dålig dag. Sen är det svårt att spela 18 hål links utan att vara i en pottbunker också, säger Henrik Stenson till Viaplay.

Efter åtta hål var Stenson tre över par. På nian kom första birdien av tre men det blev ytterligare några bogey på vägen in och han var inte nöjd över att det inte blev någon birdie på något av de tre par 5-hålen. Scoren räcker just nu till delad 80:e plats, sju slag från toppen, och 2016 års mästare behöver med största sannolikhet gå lägre på fredagen om det ska bli klarad kvalgräns i året The Open.
– Lite träning, lite lunch och sen får vi se om vi kan spela lite bättre imorgon. Det gäller att följa spelplanen och bara spela bättre, säger Stenson.


Text: Olof Åsgård • 2023-07-20
TournyttHenrik StensonRoyal Liverpool GCThe OpenTournytt
Rulla till toppen