Matthew Fitzpatrick ger inte sig själv några större segermöjligheter i The Open trots spel på hemmaplan Foto: Getty Images

Fitzpatrick: ”Topp-30 är en bra placering för mig”

U.S. Open-segraren tror inte på sig själv trots hemmaplan.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-19 Uppdaterad 2023-07-19

Han är uppvuxen med spel på linksbanor som ung och som amatör hemma i Storbritannien. Men trots att Matthew Fitzpatrick älskar linksgolf så har resultaten på den typen av banor uteblivit. Som bäst har 28-åringen från Sheffield en delad 20:e plats som bästa resultat i The Open (2019) på sju starter, och han har heller inga höga förväntingar på sig själv inför veckan på Royal Liverpool.

– Jag känner väl att en topp 30-placering skulle vara bra för mig den här veckan. Jag måste vara realistisk över var mitt spel befinner sig just nu och det är absolut inte där jag vill vara. Jag tror att alla skulle önska att de spelade som McIlroy och Scheffler just nu men det är ganska sällsynt för oss övriga. Jag har aldrig spelat bra i The Open och jag är inte i särskilt bra form heller, säger fjolårets U.S. Open-segrare inför veckans major.

Fitzpatrick missade kvalgränsen i genrepet Scottish Open förra veckan och har egentligen aldrig hittat storspelet på links sedan han blev proffs.

– Om jag fick spela en sista rond någonstans i världen så skulle det inte bli på en linksbana. Missförstå mig inte, jag älskar linksgolf, och det finns massor av fantastiska ställen att spela på. Jag älskar Muirfield, Turnberry och den här banan är också jättefin men det passar inte riktigt mitt sätt att se och spela golf, förklarar Fitzpatrick.

I veckans The Open gör även Matthews fyra år yngre bror Alex sin första start i majorsammanhang. Något som får Fitzpatrick att lysa upp under intervjun inför veckans The Open.

– Jättekul och välförtjänt och det finns inget som säger att det inte kan gå bra för honom. Det kommer att ge honom en bra boost för självförtroendet och är viktigt för honom framöver, säger Matt om sin brors möjligheter.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-19
TournyttAlex FitzpatrickMatthew FitzpatrickRoyal Liverpool GCThe OpenTournytt
Rulla till toppen