Ludvig Åberg missade kvalgränsen i Scottish Open men glänste med sitt långa spel Foto: Getty Images

Nära hio från 310 meter – se Åbergs drömslag

Söderberg bäste svensk – jagar en plats i The Open.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-15 Uppdaterad 2023-07-15

Det blev bara två ronder för Ludvig Åberg i Scottish Open. Ett under par totalt efter ronder på 71-68 var ett slag för mycket för svensken, som nu åker tillbaks till USA för att spela 3M Open med start den 27 juli.

Men Åberg hann visa upp sitt imponerande långa spel för den skotska publiken och svensken var bäst av alla från tee under de två första ronderna. Åberg tjänade drygt 4,3 slag mot fältet i den kategorin och det var puttningen och närspelet som inte riktigt klickade den här veckan. Åberg var 141:a i fältet när det gäller puttning och 137:a när det handlar om att rädda par när han missade green.

Höjdpunkten under andra ronden var det här mäktiga utslaget med driver på det femte hålet där han drev upp bollen på green och gjorde eagle. Det var i ärlighetens namn inte jättelångt borta att bollen hade hittat ner i hålet direkt.

Scottish Open leds av nordirländaren Rory McIlroy efter 36 håls spel. McIlroy är tio under par och ett slag före Tyrrell Hatton, Ben An och Tom Kim. Bästa svensk är Sebastian Söderberg på en delad tiondeplats efter ronder på 67-67 (-6). Söderberg har varit hundraprocentig när det gäller scramblingen och är näst bäst i fältet när det gäller spelet runt green där han har tjänat 3,7 slag mot övriga spelare. Söderberg har bara två spelare framför sig i resultatlistan som inte är klara för The Open och de tre främsta den här veckan som inte är inne i majorn får en plats.

Joakim Lagergren (69-66) är på delad 17:e plats, David Lingmerth (66-70) är på en delad 29:e plats och Alexander Björk (71-66) är på delad 45:e plats inför helgens spel.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-15
TournyttAlexander BjörkDavid LingmerthDP World TourJoakim LagergrenPGA TourRory McIlroySebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen