Maja Stark kar en riktkgt fin majorplacering inom räckhåll och delar nionde plats inför sista ronden av U.S. Women's Open // Foto: Getty Images

Tournytt

Stark delad nia på Pebble Beach

"Känns som att Pebble Beach gör allt för att förstöra ditt självförtroende"

Text: Martin Strömberg • 2023-07-09 Uppdaterad 2023-07-09

Det går sakta men säkert åt rätt håll för Maja Stark under U.S. Women’s Open på Pebble Beach. Efter ännu en stadig rond på 72 slag är svenskan ett över par på en delad niondeplats inför sista ronden, åtta slag bakom ledande japanskan Nasa Hataoka. Hataoka är ett slag före tvåan, Allisen Corpuz från USA.

– MIn puttning var bra idag vilket hjälpte till och jag gjorde många bra up-and-downs på slutet, sa Stark efter ronden.

Pebble Beach är verkligen ett rejält test den här veckan. Banans små, svårträffade greener och svåra chipplägen så fort man missar gör att scorerna har varit höga. Bara sex spelare är under par inför sista ronden.

– Det känns som att Pebble Beach gör allt för att förstöra ditt självförtroende. Om man inte slår bollen exakt som man vill mitt i klubbhuvudet så kommer man att hamna i bunkrar eller ruffen och man måste ha bra självförtroende på varenda slag för att träffa greener. Man vet att alla får kämpa och det gäller att ha tålamod, sa Stark.

Stark har som bäst en delad 13:e plats i majorsammanhang från just U.S. Women’s Open 2020 och chanserna är goda att förbättra det resultat under söndagen.

För den andra svenskan som klarade kvalgränsen, Linn Grant, blev det en tredje raka 75-rond och inför sista rondens spel är hon på delad 57:e plats, 16 slag bakom ledande Hataoka. Grant, som normalt sett gör många birdies, har bara gjort fyra birdies under 54 hål, vilket säger en del om hur svårt Pebble Beach spelas den här veckan.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-09
TournyttAllisen CorpuzLinn GrantMaja StarkNasa HataokaPebble Beach Golf LinksTournyttU.S. Women's Open
Scroll to Top