Allting går i expressfart just nu för Ludvig Åberg som i veckan peggar upp i John Deere Classic // Foto: Getty Images

Åberg till Europa – jagar Open-plats

Kollegan: " Det räcker att se honom svinga så förstår man"

Text: Martin Strömberg • 2023-07-06 Uppdaterad 2023-07-06

Det har varit några intensiva veckor för Ludvig Åberg sedan han blev proffs inför RBC Canadian Open för en knapp månad sedan. Och ännu mer hektiskt lär det bli framöver. Direkt efter veckans John Deere Classic flyger svensken över för att spela Scottish Open på The Renaissance Club utanför Edinburgh, tanken är att lyckas spela sig in i The Open på Royal Liverpool veckan efter.

– Jag fick en inbjudan till Scottish och flyger över dit. Jag är ju inte inne i The Open men jag hoppas kunna spela mig in. Veckan efter The Open flyger jag tillbaks och spelar 3M och Wyndham Championship innan slutspelet börjar, berättade Ludvig Åberg inför veckans John Deere Classic.

Åberg har inlett sin proffskarriär med tre raka klarade kvalgränser och placeringar mellan 24:e och 40:e plats. Han menar själv att det är en inlärningsperiod och att det tar en viss tid att vänja sig vid den nya miljön och tätare schema mellan tävlingarna.

– Det har varit intensivt sedan Kanada men jag försöker att förbereda mig så bra jag kan hela tiden. Men jag tror att det kommer att lite tid att vänja sig och vare sig man tycker om det eller inte så är allt helt nytt för mig. För mig handlar det mycket om att omfamna situationen, vara glad, lära mig och vara tacksam över möjligheterna som jag har. Det är okej för mig att känna mig lite obekväm och ny ibland, det är inga problem.

Och Ludvig Åbergs framfart har inte passerat obemärkt förbi bland hans nya kollegor på PGA Tour. I veckans John Deere spelar Åberg tillsammans med Cameron Young, en av de nya stora stjärnorna på PGA Tour, just nu rankad på 14:e plats i världen. Han ser fram mot att spela med svensken och är imponerad av hur han sett ut under sina första tävlingar på PGA Tour.

– Det räcker att se honom svinga så förstår man. Han är i verkligheten en av de bästa spelarna här ute och var han än är rankad så är det inte tillräckligt högt, sa Young om Åberg.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-06
TournyttCameron YoungJohn Deere ClassicLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen