Arlandastad är spelplats för veckans tävling på MoreGolf Mastercard Tour. Här fångad under 2007 års Scandinavian Masters. Foto: Getty Images.

Svenska proffstouren byter namn

MoreGolf Mastercard Tour blir Cutter & Buck Tour från nästa år.

Text: Svensk Golf • 2023-07-05 Uppdaterad 2023-07-05

Svenska Golftourerna, Telia Tour, Nordea Tour. Ja, detta några av de namn som den svenska herrtouren haft under sin livstid. Och till säsongen 2024 är det dags igen.  

Nuvarande MoreGolf Mastercard Tour byter då namn till Cutter & Buck Tour. 

Klädmärket har redan ett aktivt engagemang i den nationella touren och är titelsponsor till veckans tävling Arlandastad Trophy by Cutter & Buck.

Det nya sponsoravtalet är skrivet över en fyraårsperiod och innebär ett titelsponsorskap för touren i sin helhet samt att varumärket kvarstår som namnsponsor för en enskild tävling.

– I USA är vi redan starka och syns på stora tävlingar som US Open. Men vi vill också hitta den biten här i Norden och Europa. Titelsponsorskapet kan då vara en viktig del för att utveckla varumärket Cutter & Buck framåt, säger Klas Blomqvist på New Wave Group som förvärvade varumärket Cutter & Buck under 2007.

MoreGolf Mastercard Tour ingår i Nordic Golf League, där fem platser till Challengetouren fördelas via rankingen GolfBox Road to Europe. Denna toppas just nu av Charlie Lind som redan nu är nära att säkra kortet till den europeiska undertouren. 


Text: Svensk Golf • 2023-07-05
TournyttMoreGolf Mastercard Tour
Rulla till toppen